Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 

Συμπολίτισσες συμπολίτες

H πανδημία του Covid-19 εμφανίστηκε και πάλι με έξαρση και εξελίσσεται με επιθετικούς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει καμία χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγάλος με έντονα αυξητική τάση και η ανησυχία όλων μας μεγαλώνει.

Οι καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, οι επισημάνσεις των επιστημόνων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού και για το νομό μας άρα και το Δήμο μας και εύλογα προκαλείται μεγάλη ανησυχία για το αμέσως επόμενο διάστημα. Βρισκόμαστε στο επίπεδο του αυξημένου κινδύνου και στην εφαρμογή σκληρών περιοριστικών μέτρων, που θα επηρεάσουν την κοινωνική και οικονομική ζωή όχι μόνο των κατοίκων του Δήμου μας, αλλά και όλης της Ημαθίας και της Χώρας μας.

Το φετινό Φθινόπωρο θα είναι διαφορετικό από όσα μέχρι τώρα έχουμε ζήσει.

Ο Χειμώνας που έρχεται θα είναι ακόμη πιο δύσκολος.

Είναι επιτακτική ανάγκη να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, να αναπτύξουμε την ενσυναίσθησή μας για τους συνανθρώπους μας, να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και αλληλέγγυοι.

Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Θα πρέπει όλες και όλοι, ακόμη και εκείνοι που αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού και την θεωρούν παγκόσμια συνομωσία και αγνοούν επιδεικτικά κάθε κανόνα και κάθε μέτρο, να έχουν πειστεί πλέον, ότι νοσούν πολλοί συνάνθρωποί μας και αρκετοί έχουν χάσει τη ζωή τους και αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι θεωρία.

Κάποιοι που στην αρχή πήραν κάπως αψήφιστα τα πράγματα, έστω και τώρα θα πρέπει να αντιληφθούν πως δεν γίνεται αλλιώς, δεν γίνεται διαφορετικά.

Ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε τους δικούς μας ανθρώπους.

Ο πανικός και η αγωνία λειτουργούν αρνητικά στους χειρισμούς που απαιτούν οι μέρες της πανδημίας, συγχρόνως φαινόμενα περίεργης ενοχοποίησης, για όσους ο covid-19 έχει «προτιμήσει» και έχουν νοσήσει , άρχισαν να αναπτύσσονται στην ελληνική κοινωνία και από αυτό πρέπει να προφυλάξουμε τους συνανθρώπους μας αλλά και να προφυλαχτούμε.

Αυτή την ώρα θα πρέπει, να σεβαστούμε, όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως, το χρέος προς τον εαυτό μας, αλλά και προς τον άλλο.

Να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας.

Ο κορωνοϊός έχει αποδειχθεί ότι δεν κάνει διακρίσεις, δεν εξαιρεί κατηγορίες πολιτών, ούτε εθνότητες, ούτε ηλικίες.

Όλοι μαζί πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς, να ξεχάσουμε για λίγο τις συνήθειες μας, να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας υπηρεσιών και επιχειρήσεων, να δυσκολευτούμε «σήμερα» για να κερδίσουμε το «αύριο».

Είναι η ώρα της μεγάλης προσωπικής ευθύνης.

Της ατομικής ευθύνης που πρέπει να επιδείξει ο κάθε πολίτης, μικροί και μεγάλοι, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα που προτείνουν οι επιστήμονες.

Την ίδια και μεγαλύτερη ευθύνη πρέπει να επιδείξουν όσοι τίθενται σε καραντίνα είτε ως φορείς του ιού, είτε ως στενές επαφές φορέων, για τη δική τους ασφάλεια, την προστασία των γονιών, των παππούδων, των φίλων τους.

Επιτακτική ανάγκη να αποφύγουμε μαζικές νοσηλείες και θανάτους.

Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντέξει μαζικές εισαγωγές, αλλά και κανένας ασθενής που προσβάλλεται από τον κορωνοϊό και διακομίζεται σε νοσοκομείο δεν μπορεί να προεξοφλήσει τις επιπτώσεις της νοσηλείας. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που πρέπει να σταματήσει πάση θυσία η διασπορά του ιού και να μην οδηγηθούν συγγενικά ή φιλικά μας πρόσωπα στα νοσοκομεία.

Όμως ο Covid-19 δεν απειλεί μόνον το πολύτιμο αγαθό της υγείας μας ή και της ζωής μας. απειλεί την καθημερινότητά μας, απειλεί τις σχέσεις μας, απειλεί τον ίδιο τον πολιτισμό μας.

Όλες και όλοις απειλούμαστε και οφείλουμε να αντιδράσουμε.

Στη δημοκρατία μας που ο κάθε πολίτης είναι πηγή εξουσίας, έχει ο ίδιος ο πολίτης την ευθύνη προς τον εαυτό του, αλλά και προς συνάνθρωπό του.

Με απλά λόγια είναι η ώρα που πρέπει να επιλέξουμε, αν θα λειτουργήσουμε συλλογικά σαν κοινωνία ή να παραμείνουμε πεισματικά ο εαυτός μας και τίποτα άλλο.

Αλλά δυστυχώς, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο επόμενος θάνατος …….

Εγώ ο Δήμαρχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και το προσωπικό του Δήμου πράττουμε για μια ακόμα φορά το καθήκον μας, απέναντι στην τοπική κοινωνία, απέναντι σε όλους τους πολίτες μας.

ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ,

ΤΗΡΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, είναι Ώρα Ευθύνης και δέσμευσης της συνείδησης και της καρδιάς μας

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Κοινοποίηση