Home Δελτία Τύπου Δήμου Αλεξάνδρειας

Δελτία Τύπου Δ.Αλεξάνδρειας

E-mail Print PDF
There are no translations available.


 
 
 
 
 
 
Στην Αλεξάνδρεια παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, και ο Αλέκος Χατζηκώστας σας προσκαλούν  στην παρουσίαση  του βιβλίου:
 
«Η Ημαθία στον 20ο αιώνα: Στιγμές της ιστορίας της»
 
του Ημαθιώτη δημοσιογράφου - συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Αλεξάνδρεια.
 
Για το  βιβλίο θα μιλήσουν:
 • Κώστας Κούγκας, διευθυντής 1ου ΓΕΛ, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΑΠΘ
 • και ο ίδιος ο συγγραφέας
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πρόκειται για το 8ο βιβλίο του Βεροιώτη δημοσιογράφου και συγγραφέα Αλέκου Χατζηκώστα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αλφα Πι».
 
Ο τόμος αυτός (310 σελίδες, 17Χ24) περιλαμβάνει άρθρα, μελέτες και παρεμβάσεις σε εκδηλώσεις και συνέδρια του συγγραφέα τα τελευταία δέκα χρόνια. Τα ντοκουμέντα είναι αποτέλεσμα της έρευνας εδώ και πάνω από 20 χρόνια σε κάθε είδους αρχεία (ξεχωριστή θέση κατέχουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Γ.Α.Κ. νομού Ημαθίας), αλλά και σε πλήθος βιβλία, ψηφιακές βιβλιοθήκες κ.α
 
Στόχος είναι η σκιαγράφηση μέσα από σπάνια ντοκουμέντα, στιγμών της πλούσιας ιστορίας της Ημαθίας, η κατάδειξη των σχέσεων της αλλά καiτων ιδιαίτερων στιγμών της με την ευρύτερη ιστορία της χώρας.
 
Ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία μέσα από τις σελίδες του να ανατρέξει σε άγνωστες σε μεγάλο βαθμό πλευρές της τοπικής ιστορίας, να αντικρύσει μοναδικά ντοκουμέντα, αλλά και να προβληματιστεί μέσα απ’ αυτά.
 
Ευχής έργο είναι το βιβλίο αυτό να αποτελέσει μία  βάση για έναν πλούσιο διάλογο για το παρελθόν, αλλά και έναυσμα για συνέχιση της συγγραφής παρόμοιων έργων από άλλους ιστορικούς – ερευνητές ώστε να ολοκληρωθούν οι ψηφίδες του μωσαϊκού της ιστορίας της Ημαθίας.
 
 
 
Σύντομο Βιογραφικό του συγγραφέα
 
Ο Αλέκος Α. Χατζηκώστας γεννήθηκε στη Βέροια το 1960. Είναι δημοσιογράφος εκδότης της εφημερίδας «Η Άλλη Άποψη της Ημαθίας» και του alli-apopsi.gr.
 
Άρθρα του δημοσιεύονται εδώ και δεκαετίες σε εφημερίδες, περιοδικά και site,ενώ έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε μια σειρά ιστορικά συνέδρια και ημερίδες.
 
Έχει εκδώσει τα εξής βιβλία:
 • Η Εθνική Αντίσταση στο νομό Ημαθίας (2003) – Αυτοέκδοση
 • Η Ημαθία από τη Βάρκιζα στον Εμφύλιο (2004)
 • Η Ημαθία στον Εμφύλιο (2006) – Αυτοέκδοση
 • Δυτικά του Αλιάκμονα (Διηγήματα – 2012) – Αυτοέκδοση
 • Σχεδία Μνήμης (Διηγήματα – 2014) Arts Poetica
 • Το παρελθόν κρατά πολύ (Μυθιστόρημα -2016) «ΕΝΤΥΠΟΙΣ»
 • Μικρές ιστορίες, μεγάλα όνειρα (Διηγήματα – 2017) «ΕΝΤΥΠΟΙΣ»
Επίσης έχει συμμετάσχει στους συλλογικούς τόμους:
 • Ημαθία: Σκιαγραφώντας  την ιστορία της μέσα από τις συλλογές των ΓΑΚ (Έκδοση  της ΕΜΙΠΗ 2014)
 • Η Βέροια του Μεσοπολέμου (Γ’ Επιστημονική Ημερίδα  Τοπικής Ιστορίας – Έκδοση ΕΜΙΠΗ 2015
 • Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα (Πρακτικά Α’ Επιστημονικής Ημερίδας Τοπικής Ιστορίας Έκδοση  της ΕΜΙΠΗ 2017)
 • Μιλάμε για τη Βέροια του 20ου αιώνα 1940 – 1950 (Δ’ Επιστημονική  Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας- Έκδοση  της ΕΜΙΠΗ 2017) 
Έχει τιμηθεί με τον Α’ Έπαινο στον 4ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Δημήτριος Βικέλας» το 2011 για το διήγημα του «Κάποια Μεγάλη Πέμπτη στο χακί» καθώς και στον 6ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Δημήτριος Βικέλας» για το διήγημά του «Η Κυριακή της… Ορθοδοξίας»
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Print PDF
There are no translations available.


 
 
 
 
 
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 
στην Άνω Διάβαση (Α/Δ) Κλειδίου επί της Εγνατίας Οδού (χ.θ 288+ 350)
και στις αστικές οδούς της Τοπικής Κοινότητας Κλειδίου
στα πλαίσια εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης σκυροδέματος στην Α/Δ Κλειδίου
 
 
 
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
 
Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, στα πλαίσια απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης σκυροδέματος στην Α/Δ Κλειδίου (τοπικά και εκτός αυτοκινητοδρόμου), από την οποία διέρχεται (άνωθεν του αυτοκινητοδρόμου) η οδός σύνδεσης
της Εγνατίας Οδού με την Τοπική Κοινότητα Κλειδίου,
 
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε


Από έκδοση παρούσης και για διάρκεια ενός μηνός, ήτοι έως 05-01-2019: 

α) Τον πλήρη αποκλεισμό του κλάδου εξόδου του αυτοκινητόδρομου προς την Τοπική Κοινότητα Κλειδίου στο δεξιό/νότιο κλάδο της Εγνατίας Οδού (χ.θ. Κ 287+500), με την αντίστοιχη είσοδο προς τον αυτοκινητόδρομο να παραμένει ανοιχτή, με σήμανση μακράς διάρκειας.
 
β) Τον αποκλεισμό της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) και στους δύο κλάδους της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα που διέρχεται κάτω από την Άνω διάβαση Κλειδίου, από τη Χ.Θ. 287,350 έως τη Χ.Θ. 288,370, με σήμανση που αφορά εργασίες στο έρεισμα, μακράς διάρκειας σε αυτοκινητόδρομους. Η εν λόγω σήμανση πραγματοποιείται για γενική προειδοποίηση των οδηγών που κινούνται επί του αυτοκινητόδρομου.
 
γ) Τον κατά περίπτωση αποκλεισμό είτε της δεξιάς είτε της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, σε εργοτάξια μικρής διάρκειας επί αυτοκινητοδρόμων, σε συνδυασμό με την προαναφερθείσα σήμανση αποκλεισμού της Λ.Ε.Α., στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, από τη Χ.Θ. Κ 287,350 έως τη Χ.Θ. Κ 288,370, στον κλάδο κυκλοφορίας από Ηγουμενίτσα προς Κήπους και στο τμήμα από τον κλάδο εισόδου των οχημάτων από την Π.Α.Θ.Ε. στην Εγνατία Οδό έως τη Χ.Θ. Η 288,330. Παρά το γεγονός ότι δεν προγραμματίζονται εργασίες επί του αυτοκινητόδρομου, δεν αποκλείεται η ανάγκη ολιγόωρης εκτέλεσης τοπικών εργασιών στη γέφυρα της Α/Δ, μέσω κατάλληλου μηχανήματος που θα βρίσκεται επί του αυτοκινητόδρομου.
 
δ) Τον πλήρη αποκλεισμό της Άνω Διάβασης Κλειδίου (οδός σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με την Τοπική Κοινότητα Κλειδίου), με σήμανση που αφορά εργοτάξιο μακράς διάρκειας σε αστικές οδούς σε περιοχή συμβολής οδών με αποκλεισμό πρόσβασης (τυπικό σχέδιο 3.1.4). Η εξυπηρέτηση των οδηγών θα πρέπει να γίνεται από τον Α/Κ Νησελίου της Εγνατίας Οδού, για όσο καιρό εκτελούνται εργασίες στην Άνω διάβαση Κλειδίου.
 
ε) Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών, η εργοταξιακή σήμανση καθώς και τα μέτρα ασφάλειας που θα εφαρμόζονται, θα είναι σύμφωνα με την ανωτέρω με α/α 4 εγκεκριμένη μελέτη, βασισμένα στις Προδιαγραφές και Οδηγίες Σήμανσης Εκτελούμενων Έργων των Οδηγιών Μελετών Οδικών Έργων (ΟΜΟΕ – ΣΕΕΟ), σύμφωνα με την απόφαση του
Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ΔΜΕΟ/Ο/613 (ΦΕΚ Β905/20-05-2011), για εργοτάξια μικρής και μεγάλης διάρκειας επί αυτοκινητόδρομων, σήμανση η οποία εγκρίθηκε ως κατάλληλη προς εφαρμογή από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.», σύμφωνα με το ανωτέρω με α/α 5 σχετικό έγγραφο, καθώς και από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με το ανωτέρω με α/α 6 σχετικό έγγραφο.
 
στ) Εντός της Τοπικής Κοινότητας Κλειδίου, θα τοποθετηθούν κατάλληλες πληροφοριακές πινακίδες κατεύθυνσης προς Βέροια, Θεσσαλονίκη και Αθήνα, καθώς και πληροφοριακές πινακίδες προ και επί του Α/Κ Νησελίου της Εγνατίας Οδού για τον αποκλεισμό του Α/Κ Κλειδίου και εξόδου προς την Τοπική Κοινότητα Κλειδίου, μέσω του Α/Κ Νησελίου με επακόλουθη διεξαγωγή κυκλοφορίας από δευτερεύον οδικό δίκτυο.
 
Επισημαίνεται επιπλέον, ότι προ του Α/Κ Κλειδίου επί της Εγνατίας Οδού και επί των δυο πληροφοριακών πινακίδων για έξοδο προς την Τοπική Κοινότητα Κλειδίου, στο δεξιό/νότιο κλάδο της Εγαντίας Οδού, θα διαγραφεί η αναγραφή «ΚΛΕΙΔΙ» και θα τοποθετηθούν πινακίδες «Ρ-7» 
 
 
 
Ο
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 
Χρήστος ΣΙΜΟΥΛΗΣ
Αστυνομικός Διευθυντής
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Print PDF
There are no translations available.


 
 
 
 
 
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας και το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού έστειλαν μήνυμα ελπίδας με τη διοργάνωση της εθελοντικής αιμοδοσίας  που  πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου στους  χώρους  του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας με σκοπό την ενίσχυση της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου. Η προσέλευση του κόσμου ήταν ενθαρρυντική, δείχνοντας έτσι την ανιδιοτελή συμπαράσταση και αλληλεγγύη του για την προσπάθειά αυτή. 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους δημότες και τις δημότισσες για το μεγάλο δώρο ζωής που πρόσφεραν στο συνάνθρωπο τους, αλλά και για τη στάση τους, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο. Επίσης, ευχαριστούμε την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας για την παραχώρηση των χώρων προκειμένου να γίνει η αιμοδοσία, το προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας που διενήργησε την αιμοδοσία καθώς και τη διαφημιστική εταιρία “Silk & Design” (Καραγιάννη Έφη) που για άλλη μία φορά μας στήριξε στην εκτύπωση διαφημιστικού υλικού(αφίσες). 

Τέλος, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους εσάς Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία. Μακάρι το 2019 να φέρει σε όλους τους συνανθρώπους μας ελπίδα για καλύτερες μέρες και να μπορέσουμε να γίνουμε όλοι αρωγοί του Εθελοντισμού.Ο
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
 
 
ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Print PDF
There are no translations available.


 
 
 
 
 
Πρόγραμμα Χριστουγέννων 2018


6/12/2018 ώρα: 17:00
Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου καραβιού στην είσοδο του Κλειδίου από Θεσσαλονίκη.

7/12/2018 ώρα: 17:00  
 Ανάβουμε το Αστέρι των ευχών στην πλατεία του Χωριού

8/12/2018 ώρα:16:00
Άναμμα των φώτων στην κεντρική παιδική χαρά με την Αγαπημένη μας Πάτυ,  
όπου με χαρά και εορταστική διάθεση υποδέχεται τους επισκέπτες,
περιφέρεται ανάμεσα στα παιδιά, παίζει μαζί τους,
ενώ με χιουμοριστική, διάθεση πειράζει μικρούς και μεγάλους.
Επίσης, όλοι μαζί θα ζωγραφίσουν τα προσωπάκια των παιδιών,
κάνοντας face painting με υπέροχες χριστουγεννιάτικες προσωποδημιουργίες. 

(Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται είναι οικολογικά - υδατοδιαλυτά
και απολύτως 
ασφαλή για την παιδική επιδερμίδα)
 
Συμμετέχουν η Χρύσα με τη νεανική χορωδία της
που θα ντύσουν με Χριστουγεννιάτικες νότες την εκδήλωση 

Μπουφές των συλλόγων μας, με διάφορα εδέσματα! 

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ!!
 

Οι επισκέπτες από όπου και αν είναι, 
θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν δωρεάν από μια μεγάλη γκάμα  ρούχων!
 
 
23/12/2018 - "ΚΟΛΙΑΝΤΑ" 
Ο Πολιτιστικός μας σύλλογος "Ο Φίλιππος"
συνεχίζει με πολύ αγάπη και μεράκι την αναβίωση του εθίμου με τα "Κόλιαντα" 
 
30/12/2018 - "ΡΟΓΚΑΤΣΙΑ" 
Με τις υπέροχες φορεσιές του Ρουμλουκιού, αγόρια και κορίτσια θα γεμίσουν τους δρόμους του χωριού
και θα αναβιώσουν το έθιμο και την ιστορία με τα "Ρογκάτσια"
 
 
 
 
 
Στη γιορτή μας συμμετέχουν και την υποστηρίζουν:
 • Πολιτιστικός Σύλλογος «ο Φίλιππος»  
 • Αθλητικός Σύλλογος Ο ΕΘΝΙΚΟΣ
 • Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου
 • Δημοτικό Σχολείο Κλειδίου
 • Νηπιαγωγείο Κλειδίου
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Print PDF
There are no translations available.

 
 
 
 
 
 
Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην πόλη της Αλεξάνδρειας
στα πλαίσια πολιτιστικών εκδηλώσεων “Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου
 
 
Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας
 
Αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού στα πλαίσια έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 10-12-2018, έμπροσθεν του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας,
 
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Τη Δευτέρα 10-12-2018, κατά τις ώρες 11:00 έως 23:00:

α) Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης, παντός είδους οχημάτων, στην οδό Δ. Βετσοπούλου, από τη συμβολή της με την οδό Ταγματάρχου Γεωργούλη έως τη συμβολή της με την οδό Αριστοτέλους και 
 
β) Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, ως εξής:
 • στην οδό Ναούσης, από τη συμβολή της με την οδό Βιζυηνού έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου και
 • στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, από τη συμβολή της με την οδό Βιζυηνού έως τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου.
Η κυκλοφορία των οχημάτων, κατά τις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.
 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 307

History-Tradition

 Υπεύθυνοι Ενημέρωσης Περιεχομένων: 
- Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου
- Γραφείο Ειδικών Συνεργατών

Πόσοι είναι online

We have 136 guests online

Search

diavgeia all logo
Minors & Alcoholo

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Δεκέμβριος 2018
Δ T Τ Π Π Σ Κ
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6