Home Δελτία Τύπου Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου Ανακοινώσεις

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Νέα ραγδαία επιδείνωση του καιρού από τις πρωινές ώρες στη Βόρεια Ελλάδα

Οδηγίες προς τους πολίτες
από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας


 

 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με αυτό, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πλήττουν τη χώρα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

 • Την Τετάρτη (15-11-2017) το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία, τη νύχτα οι Σποράδες και η Εύβοια και πιθανόν κατά διαστήματα και οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. 
 • Την Πέμπτη (16-11-2017) κατά διαστήματα το Ιόνιο, όλα τα ηπειρωτικά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα οι Δυτικές Κυκλάδες και η Δυτική Κρήτη. 
 • Την Παρασκευή (17-11-2017) πιθανόν η Ήπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας). 
 • Το Σάββατο (18-11-2017) αρχικά όλη η χώρα, εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά (εκτός από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη).
 • Την Κυριακή (19-11-2017) πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 
 
Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Υ:  www.emy.gr 

 

Για τον λόγο αυτόν το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες. 

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων προτείνεται:

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

- Να μείνουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια

- Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας πιθανής χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.

- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κυκλοφορία τις βραδυνές ώρες, και πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου. 

- Δρούμε πάντοτε με σύνεση και ψυχραιμία.

Αναλυτικότερες οδηγίες για κάθε φαινόμενο παρουσιάζονται στο www.civilprotection.gr   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
E-mail Εκτύπωση PDF

 
 
 
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
 
Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αλεξάνδρειας, μετά το σήμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αλλά και των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την επιδείνωση της κακοκαιρίας που πλήττει  από σήμερα το πρωί της Τετάρτης, 15 Νοεμβρίου την περιοχή μας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρότατες καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, πραγματοποιήθηκε μόλις πριν λίγη ώρα, στην οποία κλήθηκαν όλοι οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες, προκειμένου ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς του να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν από την σφοδρή κακοκαιρία.

Στη σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος οι εξής:
 • Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, οι αντιδήμαρχοι Τόκας Σωτήριος, Δριστάς Στέφανος και Βουλγαράκης Χαράλαμπος και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας κος Καραβασίλης Χρήστος εκ μέρους του Δήμου Αλεξάνδρειας
 • Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κος Δημητριάδης Γεώργιος
 • Ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΑΛ κος Περνετζής Αργύρης
 • Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας κος Γερόπουλος Γρηγόρης
 • Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας κος Κυριακίδης Νικόλαος
 • Ο κύριος Μπαρμπαρούσης Γεώργιος, Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Ημαθίας και τέλος, 
 • Η κυρία Μοσχοπούλου Όλγα εκ μέρους του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας και ως μέλος της επιτροπής Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλεξάνδρειας
 • Ο κύριος Χολέβας Γεώργιος, αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου Αλεξάνδρειας για θέματα καθαριότητας
 
 
Ο Δήμαρχος έδωσε σαφή εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΑΛ να πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο στο μέτρο του δυνατού και ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή από τους τοπικούς φορείς στις περιοχές του Δήμου που έχουν πληγεί περισσότερο από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και είναι τα χωριά του Πλατέος, των Τρικάλων και του Πλατάνου στη Δημοτική Ενότητα Πλατέος.

Ανακοινώνεται τέλος, ότι τα τηλέφωνα επικοινωνίας των Δημοτών  για αναφορά προβλημάτων στην αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου είναι: 2333025500, ενώ το τηλέφωνο του συνεργείου επιφυλακής της ΔΕΥΑΑΛ είναι: 6979790823.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σελίδα 1 από 154

Ιστορία - Παράδοση

Πόσοι είναι online

Έχουμε 74 επισκέπτες συνδεδεμένους

Υπεύθυνοι Ενημέρωσης Περιεχομένων:

- Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου
- Γραφείο Ειδικών Συνεργατών

 


Αναζήτηση

diavgeia all logo
Minors & Alcoholo

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Νοέμβριος 2017
Δ T Τ Π Π Σ Κ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3