Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις “ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2012” (3 Αυγούστου – 10 Σεπτεμβρίου)

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2012»

Μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές υπόσχεται τον φετινό Αύγουστο και Σεπτέμβριο ο Δήμος Αλεξάνδρειας, με ένα ευρύ πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, τα «Αλεξάνδρεια 2012», που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου σε συνεργασία με τοπικούς Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους. Το πρόγραμμα, που ξεκινά την Παρασκευή 3 Αυγούστου και ολοκληρώνεται την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει συναυλίες με γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, θεατρικές παραστάσεις, παιδικό θέατρο, παραστάσεις Καραγκιόζη, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, φεστιβάλ, αθλητικές επιδείξεις και κινηματογραφικά αφιερώματα.

Το Πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Αλεξάνδρεια 2012» έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 21:00
Το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας παρουσιάζει την κωμωδία του Δημήτρη Απ. Ρήτα, “Του Χωριού το Κοινοβούλιο”, με άφθονα στοιχεία πολιτικής σάτιρας και λαϊκής σοφίας, σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και μουσική-τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου. Στους ρόλους οι: Σωτήρης Μπακαρός, Γιάννης Μπακαρός, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Απόστολος Ρήτας, Σουμέλα Αρβανίτη, Βάιος Ρήτας και Δημήτρης Ρήτας. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος ελεύθερη)

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 21:00
“Χένσελ και Γκρέτελ”. Το δημοφιλέστερο παραμύθι των Αδελφών Γκριμ, από την Παιδική Σκηνή του Θέατρου “Θυμέλη” της Έλλης Βοζικιάδου. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος: 5 ευρώ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 20:30
Θέατρο Σκιών του Δημήτρη Καραμαγκιόλα (“Ο Καραγκιόζης και ο Μινώταυρος”, “Ο Καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι”). Δημοτικό Κατάστημα Μελίκης (είσοδος ελεύθερη)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 20:45
Θέατρο Σκιών του Δημήτρη Καραμαγκιόλα (“Ο Καραγκιόζης και ο Μινώταυρος”, “Ο Καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι”). Καβάσιλα (είσοδος ελεύθερη)

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 20:45
Θέατρο Σκιών του Δημήτρη Καραμαγκιόλα (“Ο Καραγκιόζης και ο Μινώταυρος”, “Ο Καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι”). Πλατύ (είσοδος ελεύθερη)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 21:30
“Ψυχή και Σώμα”: Συναυλία των Ματθαίου και Κώστα Τσαχουρίδη. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος: 8 ευρώ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 21:00
Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Γυμναστικού Συλλόγου Βέροιας “Προμηθέας” παρουσιάζει τον “Πειρασμό” του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Διονύση Καρολίδη. Παίζουν: Ελένη Σοφούλη, Μιχάλης Κολοκοτρώνης, Γιάννης Χατζίδης, Θωμαή Ελευθεριάδου, Βάσω Ζώκου, Δαμιανός Οικονομίδης, Διονύσης Καρολίδης, Πόπη Κριθάρα, Γρηγόρης Ίτσκος, Κάτια Κουπίδου και Νίκος Κουρουζίδης. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος ελεύθερη)

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 21:00
“Σμυρνέϊκο Μινόρε”: Ένα μουσικό οδοιπορικό με ethnic χαρακτήρα, από τη θάλασσα της Σμύρνης ως την Κωνσταντινούπολη και τοn Βόσπορο, με την Γλυκερία, την Αρετή Κετιμέ και την Dilec Koc. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος: 10 ευρώ)

ΤΡΙΤΗ 21, ΤΕΤΑΡΤΗ 22, ΠΕΜΠΤΗ 23, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 και ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
“4η Γιορτή Μπάμιας”: Εκδηλώσεις και δρώμενα, με αναφορά στην καλλιέργεια της μπάμιας, που εδώ και δεκαετίες αποτελεί την κύρια αγροτική παραγωγή στην περιοχή Αγίας Τριάδας της δημοτικής ενότητας Μελίκης. Ομιλίες, γευσιγνωσία, συνταγές μαγειρικής, χορευτικά συγκροτήματα, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φετινού, 4ου Φεστιβάλ Μπάμιας, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας. Αγία Τριάδα, Δημοτική Ενότητα Μελίκης (είσοδος ελεύθερη)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 21:30
Μεγάλη συναυλία του Νίκου Κουρκούλη και της Κέλλυς Κελεκίδου, που ερμηνεύουν γνωστές επιτυχίες τους. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος: 15 ευρώ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 21:00
4ο Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας”, από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο “Ανατολική Ρωμυλία” Τρικάλων Ημαθίας, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας. Παράλληλες εκδηλώσεις από 18:00 έως 22:00. Γυμνάσιο Τρικάλων Ημαθίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 21:00
“Ιφιγένεια εν Αυλίδι” του Ευριπίδη, σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη. Θεατρική συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και της 5ης Εποχής Τέχνης. Σκηνοθεσία: Θέμης Μαμουλίδης. Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάϊνας, Ιωάννα Παππά, Μηνάς Χατζησάββας, Γιάννης Στάνκογλου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Άγγελος Μπούρας, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Γιάννα Παπαγεωργίου, Λένα Παπαληγούρα, Αρετή Πασχάλη. Σε ρόλο κορυφαίας η Ρίτα Αντωνοπούλου. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ, για μαθητές και ανέργους: 10 ευρώ. Από την Κ.Ε.Δ.Α. θα διατεθούν 300 εισιτήρια στην τιμή των 12 ευρώ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 20:30
Συναυλία του Γιώργου Υδραίου, αφιερωμένη στο καλό, έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος ελεύθερη)

ΔΕΥΤΕΡΑ 27, ΤΡΙΤΗ 28, ΤΕΤΑΡΤΗ 29 & ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 21:00
Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, με προβολή των ταινιών του “Το λιβάδι που δακρύζει”, “Ταξίδι στα Κύθηρα”, “Το βλέμμα του Οδυσσέα”. Την Τρίτη 28 Αυγούστου, σε ειδική εκδήλωση, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Αναστασίας Χριστοφορίδου “Γιατί δακρύζει το λιβάδι, κύριε Αγγελόπουλε;”. Θα ακολουθήσει συζήτηση, με ομιλητές την Αναστασία Χριστοφορίδου και τον κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Φραγκούλη. Στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Αλεξάνδρειας (είσοδος στις προβολές των ταινιών του Αγγελόπουλου: 4 ευρώ, στην ειδική εκδήλωση της Τρίτης είσοδος ελεύθερη)

ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 21:00
Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξάνδρειας, υπό την διεύθυνση του Χρήστου Λαζαρίδη. Προαύλιο Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας (είσοδος ελεύθερη)

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 21:00
Μουσική συναυλία της Σοφίας Αβραμίδου, με αγαπημένα τραγούδια από τον Ελληνικό και ξένο Κινηματογράφο. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος ελεύθερη)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΑ 21:00
“Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στην Αλεξάνδρεια”: Διήμερο αφιέρωμα στην ταινία μικρού μήκους, με την προβολή των 22 βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους, στο 34ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και στο digi2011 Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών. Στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Αλεξάνδρειας (είσοδος ελεύθερη)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΩΡΑ 20:30
“90 χρόνια Μπιθικώτσης 1922-2012 (αφιέρωμα). Μουσική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση με τη Λαϊκή Ορχήστρα “ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ”. Τραγουδούν Σωτήρης Δογάνης, Αντιγόνη Μπούνα και Άννα Μπιθικώτση. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος: 5 ευρώ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΑ 20:30
Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μάνο Λοΐζο. Από το Μουσικό Σχήμα “ΕΚΤΟΣ”. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος ελεύθερη)

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΑ 21:00
Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης “Θεατροκάπηλοι” παρουσιάζει την “Φούστα-Μπλούζα” των Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος: 3 ευρώ)

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΑ 21:00
Επίδειξη Tae Kwon Do, από δασκάλους και μαθητές της Σχολής “Γρηγόρης Χαμαλίδης – Α.Σ. Φίλιππος Αλεξάνδρειας”. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος ελεύθερη)

ΤΡΙΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΑ 21:00
Συναυλία Ελληνικής Ροκ Μουσικής, με το συγκρότημα της Σχολής του Χρήστου Λαζαρίδη. Προαύλιο Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου Αλεξάνδρειας (είσοδος ελεύθερη)

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΑ 21:00
Παράσταση “Οι Ηλίθιοι”, από την Θεατρική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος ελεύθερη)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΑ 20:30
Επίδειξη Okinawa Karate, Παγκρατίου Αθλήματος (συνδυασμός πάλης και πυγμαχίας) και Jiu Jitzu, από την Σχολή Καράτε “Παπαδόπουλος Βασίλειος – Α.Σ.Κ. Αλεξάνδρειας”. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος ελεύθερη)

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 & ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΑ 21:00
Παραδοσιακοί Χοροί και Τραγούδια: Διήμερο αντάμωμα Πολιτιστικών και Λαογραφικών Συλλόγων της περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος ελεύθερη)

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΑ 21:00
Μεγάλη μουσική συναυλία, από τους Locomondo. Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (είσοδος: 10 ευρώ)

 

Κοινοποίηση