Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας σχετικά με το τέλος ακινήτων

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 18.00, μετά από συζήτηση περί της πρότασης ψηφίσματος που υποβλήθηκε από την τετραμελή διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία συστάθηκε σύμφωνα με την αριθ. 576/07-12-2011 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων , ενέκρινε το ακόλουθο Ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας

-Καταδικάζει την επιβολή ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττει μέσω των λογαριασμών της η ΔΕΗ, ως μία επιπλέον δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση σε πάρα πολύ δύσκολες οικονομικές συγκυρίες για τους πολίτες.

-Συμπαραστέκεται ηθικά στις οικονομικά ανίσχυρες κοινωνικές ομάδες για τις οποίες ζητάει είτε εξαίρεση, είτε ειδική μεταχείριση.

-Ευελπιστεί, ότι το θέμα θα τύχει σωστής συνταγματικής ερμηνείας από το Συμβούλιο επικρατείας, στο οποίο θα συζητηθεί ύστερα από καταγγελίες, και ότι θα απαλλαγούν αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι ασθενέστερες οικονομικά κοινωνικές ομάδες από την καταβολή του, καταβολή που για πολλούς συμπολίτες μας είναι αδύνατη.

Β. Το ανωτέρω Ψήφισμα να διαβιβαστεί:

  1. Στον Υπουργό Οικονομικών

  2. Στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού(ΔΕΗ)

  3. Στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. 

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ

Κοινοποίηση

Μέγεθος γραμματοσειράς