Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας κοντά στον Δημότη: Ενημέρωση για τα μέτρα υποστήριξης των Δημοτών, όπως και ενάντια στη διασπορά του Κορωνοϊού

Ε Ν Η Μ  Ε Ρ Ω Σ Η

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, που ανέτρεψαν ριζικά την καθημερινότητά μας και τις προτεραιότητές μας. Η πανδημία δεν διακρίνει λαούς, δεν περιορίζεται από σύνορα, δεν επιλέγει κοινωνικά στρώματα.

Ο κορωνοϊός βρίσκει έδαφος στην κοινωνικότητα μας.

Η ραγδαία εξάπλωση του ιού σε ολόκληρο το κόσμο, δημιουργεί συνθήκες που μόνο ένας παγκόσμιος πόλεμος θα μπορούσε να δημιουργήσει.

Κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που ζούμε και ζει σήμερα η ανθρωπότητα.

Από όλες τις δημόσιες αρχές ακούγεται το μήνυμα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

Η συμμόρφωση όλων μας σε αυτό το μήνυμα πρέπει να έχει καθοριστικό αντίκτυπο στην επιτυχία της κοινής μας προσπάθειας, για να επιστρέψουμε σύντομα στη κανονικότητα μας.

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»

Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους γύρω μας αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές εγώ ως Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσίες του Δήμου δείχνουμε καθημερινά την αλληλεγγύη και υποστήριξή μας στα ευάλωτα άτομα του πληθυσμού.

Το χρέος αυτό, βαρύνει και το αναλαμβάνουμε εμείς.

Στη μάχη κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ήταν και είναι παρών από τη πρώτη στιγμή και για όσο χρονικό διάστημα χρειασθεί και θα διαρκέσουν τα μέτρα, συμβάλλοντας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης που περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουμε ανάγκη όλοι μας και πολύ περισσότερο οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού παίρνοντας τα παρακάτω μέτρα και ενέργειες:

 • Προχωρήσαμε άμεσα στην αναστολή λειτουργίας των χώρων ΚΑΠΗ, παιδικών χαρών, πάρκων και χώρων αναψυχής στα όρια του Δήμου μας.
 • Συνεχίζουμε τη λειτουργία των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου, των Ληξιαρχείων ανά Ενότητα και όλων των ΚΕΠ, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και σε έκτακτες περιπτώσεις με φυσική παρουσία μετά από προγραμματισμένο ραντεβού.
 • Εφαρμόζουμε τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού στο προσωπικό όλων των υπηρεσιών και για την εργασία των υπαλλήλων μας.
 • Υποστηρίξαμε με το προσωπικό από τις υπηρεσίες του Δήμου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, στις δομές πρόνοιας του Δήμου.
 • Υποστηρίζουμε τους συμπολίτες μας που υπάγονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε όποια άλλα προγράμματα των Κοινωνικών μας Δομών (Κοιν. παντοπωλείο, κ.α.) και επίσης άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ και πάσχοντα από χρόνιες ασθένειες ευάλωτα στον κορωνοϊό, καλύπτουμε τις άμεσες ανάγκες τους, που περιλαμβάνουν την παράδοση τροφίμων, φαρμάκων και τυχόν άλλα επείγοντα ζητήματα.
 • Προχωρήσαμε στην απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων του Δήμου, των δημοσίων υπηρεσιών που εδρεύουν στα όρια του Δήμου μας καθώς και στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.
 • Προχωρήσαμε άμεσα στη προμήθεια απολυμαντικών υλικών και μέσων ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.
 • Η υπηρεσία καθαριότητας εργάζεται σε καθημερινή βάση με τις όποιες ελλείψεις υπάρχουν, λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που έχουν θεσμοθετηθεί με ΠΝΠ, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της καθημερινής αποκομιδής των απορριμμάτων.
 • Προχωρήσαμε στην οργάνωση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή κ.α.α), σύμφωνα με την ΠΝΠ.

 • Υπάρχει συνεργασία του Δήμου μας με τα φιλοζωικά σωματεία, συλλόγους, για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων.
 • Ενημερώνουμε και δίνουμε πληροφορίες για τον κορωνοϊό στους πολίτες του Δήμου μας, μέσα από το site του Δήμου μας και τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
 • Επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο της δομής φιλοξενίας προσφύγων Αλεξάνδρειας, για την πλημμελή εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού στη δομή.
 • Υπάρχει καθημερινή ενημέρωση και συνεργασία με τους φορείς που έχουν την ευθύνη λήψης συγκεκριμένων μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 • Προσαρμόζουμε τις ανάγκες του Δήμου μας, στις απαιτήσεις της τρέχουσας κρίσιμης περιόδου που διανύουμε με πρώτο μέλημα την εξοικονόμηση πόρων, για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας, μετά το πέρας της πανδημίας.
 • Υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, όπου απαιτείται για την καταγραφή αιτημάτων τους και παροχή οδηγιών αντιμετώπισης της νόσου του κορωνοϊού.

Θα προχωρήσουμε μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη με τις υπηρεσίες του Δήμου και εφόσον αυτό είναι εφικτό, στην εφαρμογή μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης επιχειρήσεων και νοικοκυριών που έχουν πληγεί από τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, όπως:

α) απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας και φωτισμού – φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων), για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
β) απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
γ) απαλλαγή καταβολής τελών επί των ακαθάριστων εσόδων των καταστημάτων (0,5%) για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
δ) αναστολή καταβολής ενοικίων των επιχειρήσεων που δεν λειτουργούν με απόφαση της δημοτικής αρχής.
ε) αναστολή καταβολής οικονομικής συμμετοχής γονέων (τροφείων) στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, για το διάστημα που αυτοί παραμένουν κλειστοί.

Στόχος μας είναι, να μη μείνει κανείς μόνος του αυτές τις πολύ κρίσιμες μέρες, και όλοι οι πολίτες του Δήμου μας να έχουν πρόσβασή στα βασικά αγαθά που αφορούν στη διατροφή και την υγεία τους.

Σήμερα κρινόμαστε όλοι.

Εμείς είμαστε στην Υπηρεσία για εσάς, εσείς “μείνετε σπίτι” 

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση