ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας και εθελοντές της “Ομάδας Δράσεων Ενεργών Πολιτών Δήμου Αλεξάνδρειας”, τίμησαν την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου με την “Ποδηλατοβόλτα στην πόλη”
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Ιουνίου 2025 η “Ποδηλατοβόλτα στην πόλη”, που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξάνδρειας και εθελοντές της “Ομάδας Δράσεων Ενεργών Πολιτών” στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου.
Η δράση είχε στόχο την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως φιλικού προς το περιβάλλον μέσου μετακίνησης, αλλά και ως μέσου που προάγει την υγεία και τη βιώσιμη κινητικότητα. Πολίτες κάθε ηλικίας συμμετείχαν με ενθουσιασμό, ξεκινώντας από το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας και διανύοντας μια όμορφη και ασφαλή διαδρομή μέσα στην πόλη, μετατρέποντας την ημέρα σε μια γιορτή της οικολογίας και της συλλογικότητας.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες για τη δυναμική τους παρουσία και τη θετική τους ενέργεια, που μετέτρεψαν την ποδηλατοβόλτα σε μία ξεχωριστή εμπειρία για την πόλη μας.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διοικητή και τα στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Αλεξάνδρειας για την καθοριστική συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή της διαδρομής.
Ευχαριστούμε θερμά το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας για την πολύτιμη υγειονομική κάλυψη και υποστήριξη του καθ όλη τη διάρκεια της δράσης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με θετική διάθεση, κλήρωση δώρων, απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής και πολλά χαμόγελα, ενισχύοντας το μήνυμα ότι το ποδήλατο έχει θέση στην καθημερινότητά μας.
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συνεχίζει με συνέπεια να στηρίζει πρωτοβουλίες που ενισχύουν την ποιότητα ζωής, την περιβαλλοντική συνείδηση και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη διαδρομή!
Η
Αντιδήμαρχος
Ελένη Λαφαζάνη