Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

«Για φαντάσου…» – Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αλεξάνδρειας

 

«Για φαντάσου…»
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αλεξάνδρειας συμμετέχει
στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Για φαντάσου… Αν μπορούσες να ακούσεις τη φωνή των λουλουδιών ή των αστεριών… Αν μπορούσες να ταξιδέψεις μέχρι τον Άρη και να δεις πως μια μέρα οι άνθρωποι θα καταφέρουν να ζήσουν εκεί! Φαντάσου μια Βιβλιοθήκη να μετατρέπεται σε σχολή μαγείας και μέσα από τα βιβλία να ξεπηδούν οι ήρωες τους ή ακόμα η Βιβλιοθήκη αυτή να γίνεται ένας χώρος για κυνήγι θησαυρού ή μια χρονομηχανή! Φαντάσου τα όνειρα σου να γίνουν μια ιστορία που θα φτιάξεις και θα παίξεις με εσένα πρωταγωνιστή! Όλα αυτά και πολλά ακόμη θα μπορέσουν να ζήσουν όσα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019, με θέμα «Για φαντάσου…». Πρόκειται για μια σειρά βιωματικών δράσεων μέσα στο ξεχωριστό περιβάλλον της τοπικής τους Βιβλιοθήκης, που στόχο έχει να αναπτύξει και να απελευθερώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, μέσα από την επαφή τους με την ποίηση, τη λογοτεχνία, την αφήγηση, το θέατρο, τη μουσική, τα μαθηματικά κ.ά.

Η φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος πραγματοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενώ για το συντονισμό των δράσεων αξιοποιείται από τις Βιβλιοθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού η ιστοσελίδα www.network.nlg.gr.

Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2019.

 

” Για φαντάσου… ”

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 8 Ιουλίου 6:30μ.μ – 8:00μ.μ

Για φαντάσου… Ταξίδι στα μυστικά του νου. Τη νύχτα, κάτω απ’ τα άστρα για την άνοιξη, να κάνεις τη σιωπή φωνή και τη φωνή τραγούδι ανάμεσα στα λουλούδια, να κάθεσαι και να στοχάζεσαι σαν τι να ‘ναι; Πώς η σιωπή γίνεται φωνή και η φωνή τραγούδι; Πώς οι ήχοι αποκτούν νόημα; Τι είναι αυτό που μας αρέσει, που μας συγκινεί; Πώς τελικά μπορούμε να στοχαζόμαστε; Ο εγκέφαλός μας είναι η απάντηση.

Με τον Ηλία Ματσαρίδη

Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

9 Ιουλίου 6:30 – 8:00 απόγευμα

Για φαντάσου… Να μας μιλούσαν τα άστρα και να μας έλεγαν την ιστορία τους. Ένα εργαστήριο για τους αστερισμούς και τους μύθους τους, ένα ταξίδι στον ουρανό και στα αστέρια.

Με την Ευδοξία Παλιουδάκη

Για παιδιά 5-8 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

10 Ιουλίου 6:30μ.μ – 8:00μ.μ

Για φαντάσου… Τα κείμενα και οι εικόνες οι ήρωες και οι τίτλοι να ξέφευγαν από τα βιβλία. Λίγα βιβλία πεσμένα στο πάτωμα, ανοιχτά. Οι λέξεις τους, οι ήρωες τους, οι εικόνες τους, οι σελίδες τους, όλα έπεσαν και χάθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης. Αν δεν τα βοηθήσουμε να επιστρέψουν, οι ιστορίες θα χαθούν για πάντα. Αλλιώς…;

Με την Αγλαία Ντάκκα

Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

12 Ιουλίου 6:30 – 8:00 μ.μ.

Για φαντάσου… μικρά ξυπνήματα. Τα μικρά ξυπνήματα είναι ένας κύκλος από εικόνες για τον ύπνο και τον ξύπνιο. Ένας κύκλος από ήχους, δυνατούς και σιγανούς. Ένας κύκλος από στιγμές, μικρές και μεγάλες. Όπως ο κύκλος της ζωής.

Με την Γεωργία Τόπη

Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

15 Ιουλίου 6:30-8:00 μ.μ.

Για φαντάσου… Φύσα φύσα το φεγγάρι. Το φεγγάρι αιώνιο σύμβολο στους μύθους τις παραδόσεις,τα τραγούδια, την ποίηση. Το φεγγάρι που ακολουθεί τον κύκλο του χρόνου και της ζωής.

Με την Ευδοξία Παλιουδάκη

Για παιδιά 4-8 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

16 Ιουλίου 6:30-8:00 μ.μ.

Για φαντάσου… Ανακαλύπτοντας τα υλικά και τον ήχο της γλώσσας μου. Σκοπός του προγράμματος είναι να καταλάβουν τα παιδιά την έννοια του ρυθμού και της μουσικότητας της γλώσσας μας με τρόπο οργανικό, να αναπτύξουν την φαντασία τους μέσω των ήχων και της μουσικότητας.

Με την Ευδοξία Παλιουδάκη

Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

17 Ιουλίου 6:30-8:00 μ.μ.

Για φαντάσου… Να ήσουν μάγος. Η Βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε σχολή μαγείας, τα παιδιά σε μαθητευόμενους μάγους. Πείτε τη μαγική λέξη <Αλοχομούρα> για να ξεκλειδώσετε την πόρτα της Βιβλιοθήκης και ανακαλύψτε τον πραγματικό αλλά εξίσου μαγικό, κόσμο!

Με την Χριστίνα Καβακοπούλου

Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

18 Ιουλίου 6:30-8:00 μ.μ.

Για φαντάσου… Τη δική σου ιστορία. Η ανάγνωση είναι μια διαδικασία μοναχική, το θέατρο είναι μια εξωστρεφής διαδικασία που προϋποθέτει τη συνεργασία και τη συλλογικότητα, μοιράζομαι με την ομάδα τις σκέψεις, τις ιδέες και τα συναισθήματα.

Με την Κορίνα Εσερμπόγλου

Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

22 Ιουλίου 6:30-8:00 μ.μ.

Για φαντάσου… μια βαλίτσα με εισιτήριο μια σελίδα. Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο για καλοκαίρι αλλά ιδανικό για όποια εποχή θελήσει κανείς όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα ταξίδια.

Με την Χρύσα Αντωνίου

Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

23 Ιουλίου 6:30-8:00 μ.μ.

Για φαντάσου… Το μυστήριο του χρυσού ελέφαντα. «Το μυστήριο του χρυσού ελέφαντα» είναι ένα παιχνίδι στη λογική του κρυμμένου θησαυρού. Τα βιβλία είναι η μοναδική υπάρχουσα χρονομηχανή στις μέρες μας, μέσω των οποίων μπορούμε να ταξιδέψουμε….

Με την Ιουλία Ζωντανού

Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

Eπικοινωνία:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας
Τηλέφωνο 2333026806
e-mail : biblalex@otenet.gr

Κοινοποίηση