Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ένταξη της Πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης βιοαποβλήτων Δήμου Αλεξάνδρειας» με Κωδικό ΟΠΣ 5047436 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»

ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αποφασίζει

την ένταξη της Πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης βιοαποβλήτων Δήμου Αλεξάνδρειας» στον Άξονα Προτεραιότητας «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)» του Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Αντικείμενο της Πράξης αποτελεί η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Διαλογής στην Πηγή των παραγόμενων βιοαποβλήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας, ώστε να επιτευχθεί ένα βιώσιμο σύστημα διαχείρισης των διαφορετικών υλικών που μπορεί να επιφέρει μια σειρά από περιβαλλοντικά, οικονομικά – κοινωνικά οφέλη και να συμβάλει σημαντικά στην απομάκρυνση του υφιστάμενου συστήματος από τις παραδοσιακές, μη βιώσιμες προσεγγίσεις που έχουν ως βάση τους την υγειονομική ταφή.

Το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή των παραγόμενων βιοαποβλήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας, αφορά στη χωριστή συλλογή οικιακών προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων και αποβλήτων κήπων και πάρκων και στη μεταφορά τους στην ΜΕΒΑ Ημαθίας. Προκειμένου να εφαρμοστεί στο σύνολο του Δήμου, απαιτείται η προμήθεια του παρακάτω εξοπλισμού:

  • 790 τεμάχια Πλαστικών καφέ κάδων οργανικών απορριμμάτων 240 λίτρων
  • 1 Απορριμματοφόρο όχημα 6κ.μ. με σύστημα πλύσης για την συλλογή των βιοαποβλήτων και
  • 1 μηχάνημα κλαδοτεμαχιστή για την επεξεργασία της φυτικής μάζας.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 257.300,00

 

Ο
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Γ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ

 

Συνημμένα: Η απόφαση ένταξης

 

 

Κοινοποίηση