Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ανακοίνωση προς τους δικαιούχους των Προγραμμάτων ΟΓΑ- ΛΑΕ 2017

 
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΠ 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΓΑ-ΛΑΕ 2017
(ΣΤΑΔΙΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ, ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΕΛΤΙΩΝ) – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ
 
Όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2017 έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ www.oga.gr (επιλογή: Κληρωθέντες δικαιούχοι).
Οι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΓΑ) έτους 2017 πρέπει να προσέλθουν από 1/8/2017 μέχρι 7/9/2017 σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας για να παραλάβουν τα δελτία τους. Μετά την ημερομηνία αυτή και ειδικότερα από 15/9/2017, τυχόν αδιάθετα δελτία θα διανέμονται, με σειρά
προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, σε όλους τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής για τα αντίστοιχα προγράμματα συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι τότε.
 
Επισήμανση:
Οι κληρωθέντες του προγράμματος δωρέαν παροχής βιβλίων (βάσει της ξεχωριστής κλήρωσης της 1/9/2017) δεν παραλαμβάνουν δελτία αλλά, από 1-9-2017 έως 8-5-2018, απευθύνονται στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους (από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr) κατάλογο βιβλιοπωλείων ή εκδοτικών οίκων).
 
– ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ, ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ, ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΕΛΤΙΩΝ
Για τους κληρωθέντες δικαιούχους προγραμμάτων κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού, τα οποία ισχύουν από 1/8/2017 μέχρι 8/5/2018 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από το κατάλυμα):
Οι κληρωθέντες δικαιούχοι προκειμένου να παραλάβουν το δελτίο τους από οποιοδήποτε ΚΕΠ από 1/8/2017 μέχρι 7/9/2017, πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:
A. Κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα, Υδροθεραπευτήριο ή εγκατάσταση ιαματικών πηγών (από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων, Υδροθεραπευτηρίων ή εγκαταστάσεων ιαματικών πηγών) από το οποίο ζητείται να τους αποσταλεί επιβεβαίωση της
κράτησης (π.χ. voucher).
B. Καταχώρηση στοιχείων σχετικά με την κράτηση του δωματίου (επωνυμία καταλύματος, διάστημα διαμονής) στην ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας του ΟΓΑ www.oga.gr, είτε από τους ίδιους τους δικαιούχους, εφόσον έχουν τη δυνατότητα ή μέσω των ΚΕΠ.
Γ. Παραλαβή του δελτίου από τα ΚΕΠ την ίδια ημέρα, εντός τριάντα (30) λεπτών, ή την επόμενη ημέρα από την ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων σχετικών με την κράτηση του δωματίου. Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής είναι η 7/9/2017.
Για τους κληρωθέντες δικαιούχους εκδρομικού προγράμματος, το οποίο ισχύει από 1/8/2017 μέχρι 8/05/2018 (ημερομηνία έναρξης της τελευταίας εκδρομής του έτους):
Οι κληρωθέντες δικαιούχοι επιλέγουν το τουριστικό γραφείo της προτίμησης τους από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών γραφείων.
 
Διάθεση δελτίων
Τα δελτία του εκδρομικού προγράμματος έτους 2017 εκδίδονται από οποιοδήποτε ΚΕΠ και παραλαμβάνονται από τους κληρωθέντες δικαιούχους από 1/8/2017 μέχρι 7/9/2017.
Για τους κληρωθέντες δικαιούχους της παροχής δωρεάν βιβλίων (το πρόγραμμα ισχύει από 1/9/2017 μέχρι 8/5/2018):
Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, οι κληρωθέντες (βάσει της ξεχωριστής κλήρωσης της 1/9/2017) δεν παραλαμβάνουν δελτία αλλά, από 1-9-2017 έως 8-5-2018, απευθύνονται στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους (από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο βιβλιοπωλείων ή εκδοτικών οίκων).
Για τους δικαιούχους παροχής δωρεάν εισιτηρίων θεάτρων (το πρόγραμμα ισχύει από 1/8/2017 μέχρι 31/5/2018):
Η παραλαβή των δελτίων από τους κληρωθέντες του προγράμματος δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου πραγματοποιείται από 1/8/2017 μέχρι 7/9/2017 από οποιοδήποτε ΚΕΠ.
Για τους δικαιούχους (μη κληρωθέντες-με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ) Από 15/9/2017, προκειμένου να παραλάβουν τα δελτία τους οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα και δεν κληρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους μέχρι τότε, πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:
 
A. Κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα, από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr – κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων, από το οποίο ζητείται να τους αποσταλεί επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher).
B. Από 15/9/2017, καταχώρηση στοιχείων σχετικών με την κράτηση του δωματίου (επωνυμία καταλύματος, διάστημα διαμονής) στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας του ΟΓΑ www.oga.gr, από τους ίδιους τους δικαιούχους, εφ’ όσον έχουν τη δυνατότητα ή μέσω ΚΕΠ.
Γ. Την ίδια ημέρα, μετά την ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων σχετικών με την κράτηση του δωματίου, οι δικαιούχοι πρέπει να προσέρχονται στο ΚΕΠ για να παραλάβουν τα δελτία τους. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δικαιούχοι θα χάνουν τα δελτία τους, τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς όλους.
Και για το εκδρομικό πρόγραμμα καθώς και για το πρόγραμμα παροχής δωρεάν εισιτηρίων θεάτρων, από 15/9/2017, τυχόν αδιάθετα δελτία και μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των δικαιούχων, θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ, στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν έχουν παραλάβει μέχρι τότε τα δελτία τους.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ
Για την παραλαβή του δελτίου απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του ιδίου του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του:
α) Αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής του ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής (ΑΜΚΑ) του.
β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας – διαβατήριο και άδεια διαμονής σε ισχύ.
Σε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης παρουσίας των δικαιούχων, προσκομίζεται και εξουσιοδότησή τους προς τρίτο πρόσωπο (με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από κοινότητα, δήμο, αστυνομία, ΚΕΠ ή οποιαδήποτε δημόσια διοικητική αρχή ή δημόσια υπηρεσία), εκτός και αν, κατά την υποβολή της αίτησής τους, έχουν ήδη παραδώσει στο ΚΕΠ σχετική εξουσιοδότηση και για την παραλαβή των δελτίων τους.
Χρήσιμες πληροφορίες για τα δελτία.
Τα δελτία πρέπει να υπογράφονται υποχρεωτικά και από τους δικαιούχους τόσο κατά την παραλαβή από τα ΚΕΠ, όσο και κατά την αναχώρηση από το κατάλυμα. Επίσης, δεν επιτρέπεται να γίνει χρήση του δελτίου σε τουριστικές μονάδες που βρίσκονται στον τόπο κατοικίας του δικαιούχου (πόλη, κωμόπολη, χωριό).
Οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν δελτία στα οποία αναγράφονται τα στοιχεία του τουριστικού καταλύματος στο οποίο έγινε η κράτηση. Τα δελτία ισχύουν μόνο για τα καταλύματα τα στοιχεία των οποίων είναι προεκτυπωμένα επί αυτών. Δελτία που δεν φέρουν προεκτυπωμένα τα στοιχεία της επιχείρησης κατά την εκτύπωση από το ΚΕΠ θεωρούνται ΑΚΥΡΑ.
Απαγορεύεται ρητά η μεσιτεία στην κράτηση των δωματίων ιδίως μέσω τουριστικών γραφείων, ΚΑΠΗ ή άλλων συλλογικών φορέων.
Το δελτίο κάθε προγράμματος είναι αυστηρά προσωπικό και απαγορεύεται η χρήση του από άτομα που δεν είναι δικαιούχοι, ακόμα και αν είναι μέλη της οικογένειας του. Αν διαπιστωθεί ότι δικαιούχος του ΛΑΕ δεν έκανε χρήση ο ίδιος του δελτίου της παροχής και το διέθεσε σε τρίτο πρόσωπο, θα αποκλείεται από το δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ για τρία (3) έτη.
Σε περίπτωση απώλειας του δελτίου δεν επανεκδίδεται νέο.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται μέσω της σχετικής ανακοίνωσης του ΟΓΑ, η οποία είναι διαθέσιμη στην κεντρική ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr και στην επιλογή: Προγράμματα Αγροτικής Εστίας/Πληροφορίες για τους δικαιούχους προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας καθώς και μέσω όλων των ΚΕΠ.
 
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΘΩΜΑΣ Κ. ΝΤΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ/Α’ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κοινοποίηση