Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Εκδόθηκε από την ΕΕΤΑΑ η προκήρυξη για το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2016-2017 (ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων έως την 29η Ιουλίου 2016)

 
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Εκδόθηκε από την ΕΕΤΑΑ η προκήρυξη για το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2016-2017 και η Αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερομένων ,θα είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στις ιστοσελίδα eetaa.gr και paidikoi.eetaa.gr
 
Σύμφωνα με την προκήρυξη ωφελούμενες/νοι της δράσης της ΕΕΤΑΑ για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» θα πρέπει να είναι :
• μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή /και
• μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία
• άτομα (γυναίκες και άνδρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση, η επιμέλεια παιδιών.
 
Οι ωφελούμενες/νοι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις: 
Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές/αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, να είναι εργαζόμενοι/νες (μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες) ή να είναι άνεργοι/ες που διαθέτουν δελτίο ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
 
Οι μητέρες μπορούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στις κάτωθι κατηγορίες Δομών: Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, για βρέφη από 2 ή από 8 ή από 18 μηνών έως 2,5 ετών (30 μηνών), συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1-30/9/2016), και προ-νήπια από 2,5 ετών, συμπληρωμένων κατά το μήνα εγγραφής (1 -30/9/2016), μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο).Στις ωφελούμενες/νους, που θα επιλεγούν, θα χορηγηθεί «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) που συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΑΔΕΔΒΜ ή των ΠΕΠ, σύμφωνα με την κατάταξή τους ως προς το όριο της φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ για κάθε κατηγορία νοικοκυριού.
 
Η μητέρα θα πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr). την φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής», η οποία υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και θα πρέπει να αποστείλει τα δικαιολογητικά συμμετοχής ως εξής:
  • Αντίγραφο Αποδεικτικού Στοιχείου Ταυτότητας σε ισχύ 
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου από την ημερομηνία της Πρόσκλησης.
  • Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) για το φορολογικό έτος 2015(1-1-2015 έως 31-1-2015).
β) δικαιολογητικά απασχόλησης 
 
Εάν η ενδιαφερόμενη είναι μισθωτή, απαιτείται:
Βεβαίωση εργοδότη και Αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης ή πρόσφατο αντίγραφο πίνακα προσωπικού Ε4 ή αντίγραφο ισχύουσας σύμβασης, όπου θα πρέπει να αναφέρεται ευκρινώς η διάρκεια και το είδος της σύμβασης.
 
Εάν η ενδιαφερόμενη εργάζεται με εργόσημο απαιτείται :
Βεβαίωση εργοδότη
Εργόσημο
 
Σε περίπτωση αυτασφάλισης, 50 ένσημα εντός των τελευταίων 12 μηνών.
Εάν η ανδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη εκτός πρωτογενή τομέα,απαιτούνται:
Αντίγραφο της Δήλωσης Ενάρξεως Επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ 
Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι έχουν καταβληθεί οι εισφορές ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη 
Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 περί διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα ή περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος. 
 
Εάν  η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται:
-Βεβαίωση ασφαλίσεως από τον Ο.Γ.Α., ότι είναι άμεσα ασφαλισμένη/ος κατά το τρέχον έτος ή ασφαλιστική ενημερότητα.
 
γ) δικαιολογητικά Ανεργίας 
-Δελτίο ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ 
-Βεβαίωση εξατομικευμένης προσέγγισης ΟΑΕΔ.
 
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αναρτηθούν στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr). 
 
Τα δικαιολογητικά συμμετοχής μαζί με την εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από 12.7.2016 έως 29/7/2016 και μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier). . Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ορίζεται η 29.7.2016 και ώρα 24:00, βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier).
 
Τα προσωρινά αποτελέσματα  θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ την 17-8-2016.
 
Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν  από 18-8-2016 έως και 22-8-2016 και τα τελικά αποτελέσματα θα αναρτηθούν στις 24-8-2016
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 
ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 
 

Κοινοποίηση