Home Δελτία Τύπου
E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

16η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011 στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας, η 16η Συνάντηση Χορωδιών, όπου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα του Βερολίνου από τη μικτή χορωδία «Αλεξανδρινές Φωνές» του Δήμου Αλεξάνδρειας καθώς επίσης και το πρόγραμμα της νεανικής χορωδίας «Μελισσάνθη», της νεανικής–μικτής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, της χορωδίας ενηλίκων Μελίκης και της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αιγές» Βεργίνας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 
E-mail Print PDF
There are no translations available.ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ»
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ


Διεθνή διάκριση απέσπασε η μικτή χορωδία «Αλεξανδρινές Φωνές» του δήμου Αλεξάνδρειας στo διαγωνισμό «International Choir Festival Berlin 2011» (ICFB) που πραγματοποιήθηκε στο Kammermusiksaal της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, από την Τετάρτη 27 Απριλίου ως την Κυριακή 1 Μαΐου, με συμμετοχή χορωδιών απ’ όλο τον κόσμο.

Η χορωδία του δήμου Αλεξάνδρειας διαγωνίστηκε στην κατηγορία φολκλόρ και παρουσίασε ένα δρώμενο, μια μουσική παράσταση, με θέμα τη ζωή ενός νεαρού ζευγαριού: Γνωριμία, γάμος, γέννηση παιδιού, ξενιτεμός του άνδρα για εργασία, επιστροφή και γλέντι για το γυρισμό, με διάφορα τραγούδια και με τη συμμετοχή πολλών ανθρώπων, σ’ ένα περιβάλλον ανοιξιάτικο γεμάτο ευθυμία και χαρά. Τα έργα που ακούστηκαν από τις «Αλεξανδρινές Φωνές» ήταν Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια σε εναρμονήσεις των Γ. Κωνσταντινίδη, Γ. Ιωαννίδη, Ε. Φλώρου, Α. Μπαλτά και Θ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Α. Χατζηχρήστου και Β. Τσιτσάνη σε χορωδιακές επεξεργασίες του Β. Τενίδη.

Η μικτή χορωδία του Δήμου Αλεξάνδρειας επάξια κέρδισε το βραβείο καλύτερης παρουσίασης (best presentation) και χειροκροτήθηκε όσο καμιά άλλη από τους θεατές της παράστασης. Στη βραδινή τελετή της βράβευσης ακούστηκαν από την Πρόεδρο της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής, κ. Edith Casteleyn, πολύ επαινετικά σχόλια για το επίπεδο της χορωδίας και την πολύ ωραία εμφάνισή της.

Ο δήμος Αλεξάνδρειας θεωρεί πολύ τιμητική τη διάκριση και εκφράζει θερμότατα συγχαρητήρια προς όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας, στα μέλη της χορωδίας που συμμετείχαν, στους χορωδούς και, ιδιαίτερα, στην εξαίρετη μαέστρο, την κ. Ελένη Θεοδωρίδου, στον καλλιτεχνικό διευθυντή, κ. Γρηγόρη Σαββόπουλο, που εμπνεύστηκε τη μουσική παράσταση που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ και βοήθησε τα μέγιστα στην άψογη εκτέλεσή της, καθώς και στον εξαίρετο πιανίστα, τον κ. Κώστα Παντελίδη.

Οι «Αλεξανδρινές Φωνές» και με αυτή τη διεθνή διάκρισή τους συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας και τιμούν πραγματικά όχι μόνο το δήμο Αλεξάνδρειας αλλά και τη χώρα μας, που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, προβάλλεται διεθνώς.

 
E-mail Print PDF
There are no translations available.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
25-02-2011

Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ (ΔΔΥ), μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Αλεξάνδρειας, διοργανώνει τον «Μήνα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου», με αφορμή την έναρξη του Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Μάρτιος 2011), θεσμοθετημένου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η δράση αυτή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής και Άθλησης και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού (ΕΕΟΠ) και θα πραγματοποιηθεί από 1 έως και 31 Μαρτίου 2011. Απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50-75 ετών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στην προληπτική εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα στα κέντρα του Ομίλου της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και στα συνεργαζόμενα κέντρα Β-Διάγνωση στην Πάτρα και Ιατρικό Κρήτης στο Ηράκλειο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, με ένα τηλεφώνημα στο 210-9975550 πανελλαδικά, να ενημερωθούν για τη δωρεάν εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα που γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο.

Τα διαγνωστικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη είναι:

  • ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ - Ερμού 53 (τηλ. 2310-281876-7)
  • ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ - Βασ. Όλγας 154 (τηλ. 2310-880100-99)
  • ΕΥΡΩΔΙΑΓΝΩΣΗ - Καλαμαριά (Εθν. Αντίστασης 18-20, τηλ. 2310-459660)
  • ΕΥΡΩΔΙΑΓΝΩΣΗ - Ξηροκρήνη (Γρ. Κολωνιάρη 55, τηλ. 2310-548122)
  • ΕΥΡΩΔΙΑΓΝΩΣΗ - Περιοχή Ιπποκρατείου (Κλεάνθους 8-10, τηλ. 2310-868460)
  • ΕΥΡΩΔΙΑΓΝΩΣΗ - Εύοσμος (Καραολή 150 & Δημητρίου, τηλ. 2310-774540)
  • ΕΥΡΩΔΙΑΓΝΩΣΗ - Νεάπολη (Α.Παπανδρέου 246, τηλ. 2310-672002)
  • ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ - Μητροπόλεως 86 (τηλ. 2310-372600)

 

 

 
E-mail Print PDF
There are no translations available.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Αλεξάνδρεια, 22 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμών από το Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Στοχεύοντας στην πρόληψη και την αποφυγή εξάπλωσης των παιδικών νοσημάτων, καθώς και στην προαγωγή της υγείας ευάλωτων κοινωνικά ομάδων πληθυσμού, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο του δήμου συνεχίζει με επιτυχία το πρόγραμμα εμβολιασμών στα παιδιά του συνοικισμού Αγίου Γεωργίου της Αλεξάνδρειας.

Μέχρι σήμερα στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Αλεξάνδρειας έχουν διενεργηθεί τέσσερις προγραμματισμένοι κύκλοι εμβολιασμών, κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκαν 750 εμβολιασμοί παιδιών (τετάνου, διφθερίτιδας, κοκκύτη, πολιομυελίτιδας, ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας, μηνιγγιτιδόκοκκου, ανεμοευλογιάς, πνευμονιόκοκκου, ηπατίτιδας Α, ηπατίτιδας Β, αιμόφιλου ινφλουέντζας), ενώ πρόσφατα παραγγέλθηκαν άλλα 135 εμβόλια, που αναμένεται να παραληφθούν μετά από έγκριση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

Τα στελέχη του Ιατροκοινωνικού Κέντρου ευχαριστούν ιδιαίτερα τον διοικητή και το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, για την πολύτιμη συνδρομή και συνεργασία τους, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών που κατοικούν στο συνοικισμό Αγίου Γεωργίου δεν διαθέτουν ασφαλιστική ή άλλη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και οι οικογένειες τους δεν έχουν την δυνατότητα να επωμιστούν το κόστος των παιδικών εμβολιασμών.

Παράλληλα, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο του δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), συμμετέχει στην υλοποίηση προγράμματος συμπληρωματικής επιδημιολογικής επιτήρησης της πολιομυελίτιδας στην Ελλάδα, κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2010 – Οκτωβρίου 2011. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης της πολιομυελίτιδας σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως και η ομάδα των ωφελουμένων δημοτών μας του συνοικισμού Αγίου Γεωργίου, με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση πιθανής επανακυκλοφορίας του άγριου τύπου του ιού της πολιομυελίτιδας.

Σχετικά με τη λειτουργία του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Αλεξάνδρειας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου, κ. Νικόλαος Γκαβαρδίνας, τόνισε ότι στόχος της διοίκησης είναι να αξιοποιήσει περαιτέρω και να κάνει ακόμη πιο αποτελεσματική τη λειτουργία αυτής της σημαντικής δομής κοινωνικής προστασίας που διαθέτει ο δήμος Αλεξάνδρειας.

«Αναμένουμε σύντομα να προχωρήσει η ένταξη του Ιατροκοινωνικού μας Κέντρου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” του ΕΣΠΑ ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρηματοδότηση για τη λειτουργία του. Παράλληλα, με την ίδρυση νέας Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, που θα είναι μία και ενιαία για όλο το δήμο, προβλέπουμε να ενσωματωθεί επιχειρησιακά στην Κοινωφελή Επιχείρηση η δομή αυτή όπως και το πρόγραμμα “βοήθεια στο σπίτι”», δήλωσε ο κ. Γκαβαρδίνας και εξήρε την συμβολή και προσφορά των στελεχών του Κέντρου για την επίτευξη των στόχων του.

Το Ιατροκοινωνικό Κέντρο του δήμου Αλεξάνδρειας ιδρύθηκε στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας 2000-2006, με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Στεγάζεται στην Πλατεία Παπαντωνίου, στα όρια του συνοικισμού Αγίου Γεωργίου. Λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2008 με βασικό στόχο την προώθηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την κοινωνική προστασία των Ελλήνων Τσιγγάνων της περιοχής καθώς και ατόμων που αντιμετωπίζουν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, με απώτερη επιδίωξη την κοινωνική τους ένταξη και ενσωμάτωση. Το Κέντρο στελεχώνεται από ιατρό, κοινωνιολόγο, ψυχολόγο, νοσηλεύτρια και διαμεσολαβήτρια, η οποία προέρχεται από τον πληθυσμό αναφοράς του συγκεκριμένου οικισμού.

 

 
Page 11 of 11

History-Tradition

Πόσοι είναι online

We have 284 guests online

 Υπεύθυνοι Ενημέρωσης Περιεχομένων: 
- Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου
- Γραφείο Ειδικών Συνεργατών


Search

diavgeia all logo

Πολιτική Προστασία

Minors & Alcoholo