Home Δελτία Τύπου
E-mail Print PDF
There are no translations available.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22-12-2011:
Η παράσταση στη Μελική ματαιώνεται λόγω μη διαθεσιμότητας του χώρου.
Στην Αλεξάνδρεια η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
"ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ" από το Θέατρο «Μαίωτρον»
στην Αλεξάνδρεια και τη Μελίκη, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας προσκαλούν τους μικρούς μας φίλους να παρακολουθήσουν τη Χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση «Τα Γενέθλια του Αϊ Βασίλη», που παρουσιάζει το Θέατρο «Μαίωτρον» σε σκηνοθεσία Σταύρου Παρχαρίδη, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου,

  • Στη Μελίκη (αίθουσα εκδηλώσεων πρώην Δημαρχείου Μελίκης, ώρα 10:30 το πρωί) 
  • Στην Αλεξάνδρεια (αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου, δύο παραστάσεις στις 17:30 και στις 20:00).

Μια παράσταση απόλυτης διασκέδασης για τους μικρούς μας φίλους με αναφορές σε ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων, στην προστασία του πλανήτη μέσω της ανακύκλωσης και στο πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Τα παιδιά νοιώθουν την χαρά της δημιουργίας συμμετέχοντας ενεργά στην παράσταση, προτείνουν και δίνουν δικές τους λύσεις. Είσοδος ελεύθερη

H υπόθεση του έργου:

Τα φετινά γενέθλια του Αϊ Βασίλη δεν είναι και τα καλύτερα. Η πρωτοχρονιά πλησιάζει και τίποτα δεν πάει καλά εξαιτίας ενός σκανδαλιάρικου ξωτικού. Ο Αϊ Βασίλης αποφασίζει να μην μοιράσει φέτος δώρα μια και το εργαστήρι του έχει καταστραφεί κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν. Για να τον μεταπείσουν επιστρατεύονται διάφορα γνωστά πρόσωπα από χριστουγεννιάτικες ιστορίες, ήθη και έθιμα. Το πνεύμα των Χριστουγέννων θα λάμψει ξανά, η ανακατασκευή και η ανακύκλωση των παιχνιδιών λύνει το πρόβλημα. Μετά από την παράσταση τα παιδιά διασκεδάζουν, προβληματίζονται σε θέματα όπως η καταστροφή του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση, το τί είναι πιο σημαντικό στις γιορτές και ποιο είναι το πραγματικό πνεύμα των εορτών.

 

 
E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΔΗΜΩΝ ΑΠΟ 5 ΧΩΡΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑαπό 14 έως 19 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο.Τ.Α.

Τις αντιπροσωπείες δήμων από την Ιταλία, την Κύπρο, την ΠΓΔΜ, την Πολωνία και τη Ρουμανία είναι έτοιμος να υποδεχθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ο δήμος Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο της διακρατικής δράσης «Η αλήθεια πίσω από ένα χαμόγελο» που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες».

Οι ξένες αντιπροσωπείες, στις οποίες συμμετέχουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, στελέχη δημοσίων και ιδιωτικών οργανισμών, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, εκπαιδευτικοί και πολίτες, θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο της Αλεξάνδρειας όπου και θα παραμείνουν μέχρι την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Η συνεύρεση ανθρώπων από διαφορετικές τοπικές κοινωνίες της Ευρώπης για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, η ενθάρρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου, η προαγωγή του προβληματισμού με σκοπό την ανάληψη δράσεων σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ανεργίας και περιθωριοποίησης, καθώς και η βελτίωση της αγοράς εργασίας, περιλαμβάνονται στους στόχους της δράσης «Η αλήθεια πίσω από ένα χαμόγελο».

Η υλοποίηση της δράσης ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου 2011 στα Λεύκαρα της Κύπρου, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση αντιπροσωπειών από τους δήμους Αλεξάνδρειας, Λευκάρων, Μλάβα (Πολωνία), Κολίνδρες (Ισπανία), Μαντέλο ντελ Λάριο (Ιταλία), Νασάουντ (Ρουμανία) και Καβάνταρσι (ΠΓΔΜ).

Η ισότητα των δικαιωμάτων και η κοινωνική ενσωμάτωση μειονεκτικών ομάδων πληθυσμού, οι προτάσεις μέτρων για την υποστήριξη των νέων που λόγω οικονομικής δυσπραγίας παρατούν τις σπουδές τους, των ηλικιωμένων που μένουν αβοήθητοι και ξεχασμένοι από την κοινωνία, των ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους και αυτών που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας σε άθλιες συνθήκες, περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συζητήσεων των δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης των αντιπροσωπειών στην Αλεξάνδρεια, θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ημερίδα (είσοδος ελεύθερη), με παρουσίαση εισηγήσεων σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου για την αναζήτηση εργασίας, την ορθή σύνταξη και παρουσίαση ενός βιογραφικού σε δυνητικούς εργοδότες, τον αγροτουρισμό και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και, μετά από μεσημεριανή διακοπή για φαγητό, θα συνεχιστεί έως αργά το απόγευμα.

Στις 7 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (Παρασκευή 14/10), θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας η επίσημη έναρξη των συναντήσεων, με καλωσόρισμα των ξένων αποστολών από το δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Φώτη Δημητριάδη, παρουσίαση του προγράμματος και στη συνέχεια των φιλοξενούμενων αντιπροσωπειών, από τους επικεφαλής δημάρχους ή αντιδημάρχους των συμμετεχόντων δήμων.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής τους στη πόλη μας, οι ξένες αποστολές, σύμφωνα με πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει ο δήμος Αλεξάνδρειας, θα επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους (Βεργίνα, Δίον, Πέλλα, Σχολή Αριστοτέλη), τη Θεσσαλονίκη (Βυζαντινό Μουσείο, Ναός Αγίου Δημητρίου, Λευκός Πύργος, Κάστρα) και άλλες πόλεις της περιοχής, ενώ θα συμμετάσχουν και σε τοπικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Αλεξάνδρειας.

 

 
E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

"Γιορτή της Πίτας"
Ο δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου διοργανώνει, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 20:00, στο πλακόστρωτο μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο τη «Γιορτή της Πίτας». Μέλη από 24 πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής του δήμου Αλεξάνδρειας θα βάλουν το μεράκι και την τεχνική τους, για να προσφέρουν στους επισκέπτες της εκδήλωσης νοστιμότερες παραδοσιακές πίτες, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Αργυρή Μάντζιου, που έχει αναλάβει να ψυχαγωγήσει τον κόσμο με καλή παραδοσιακή μουσική. Η δημοτική αρχή ευελπιστεί φέτος ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε συμμετοχή και καλεί τους δημότες και επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή να συμμετάσχουν στη γιορτή.

"2η Γιορτή Μελιού"
Παράλληλα, στο ίδιο μέρος (πλακόστρωτο μπροστά από την Αγροτική Τράπεζα), ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ημαθίας με την υποστήριξη του δήμου Αλεξάνδρειας, διοργανώνει, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, την «2η Γιορτή Μελιού», με έκθεση μελισσοκομικών προϊόντων από μελισσοκόμους της περιοχής και γευσιγνωσία μελιού (πληροφορίες: κ. Σταύρος Μουρατίδης, πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου, τηλ. 6974-846646). 

Η είσοδος για το κοινό και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

 
E-mail Print PDF
There are no translations available.

 
 
 
Λόγω της εκδήλωσης με τίτλο "Γιορτή της Πίτας 2011" που θα τελεστεί την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο,
 
ο Δήμος Αλεξάνδρειας
 
Ανακοινώνει την πεζοδρόμηση της οδού Δ. Βετσοπούλου, από το ύψος της συμβολής της οδού Κομνηνών με Δ. Βετσοπούλου έως το ύψος της συμβολής της οδού Ταγματάρχου Γεωργούλη με Δ. Βετσοπούλου, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 και από ώρες 18:00 μ.μ. έως 24:00 μ.μ.
 
E-mail Print PDF
There are no translations available.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλεξάνδρεια 02 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Tο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 π.μ. στο πρώην δημαρχείο Μελίκης ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης παρουσία του Αντιδημάρχου της δημοτικής ενότητας Μελίκης κ. Κώστα Βενιόπουλου, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για το θέμα της πυρκαγιάς που, ως γνωστό, εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 31 Αυγούστου 2011 σε γραφεία του κτηρίου της δημοτικής κοινότητας Μελίκης, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών και την καταστροφή εγγράφων και αρχείων.

Με την ευκαιρία, ο δήμαρχος αναμένεται να αναφερθεί και σε άλλα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το δήμο Αλεξάνδρειας.

 
Page 9 of 11

History-Tradition

Πόσοι είναι online

We have 206 guests online

 Υπεύθυνοι Ενημέρωσης Περιεχομένων: 
- Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου
- Γραφείο Ειδικών Συνεργατών


Search

diavgeia all logo

Πολιτική Προστασία

Minors & Alcoholo