Home Δελτία Τύπου
E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Εθελοντικός καθαρισμός στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΔΙΑ !

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και ο Δήμος Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο της 2ης εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, διοργανώνουν την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 εθελοντικό καθαρισμό της παράκτιας περιοχής των εκβολών του ποταμού Λουδία (περιοχή Αγίου Νικόλαου Κλειδίου).

Εκπαιδευτικοί, Παιδιά και Γονείς, ελάτε μαζί μας να χαρούμε μία όμορφη μέρα στη φύση και να της δείξουμε τη φροντίδα μας. Γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας!

Σημείο συνάντησης: πέτρινο φυλάκιο στις εκβολές του Λουδία, ώρα 10:00 π.μ.

Σχολεία, Οργανώσεις, Ομάδες, Δημότες και Πολίτες δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα του Δήμου Αλεξάνδρειας: 23333-50147 (κα. Κεσικίδου Γεωργία) & 23333-50116 (κα. Μοσχοτά Κρυστάλλω). Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν δικό τους μεταφορικό μέσο για τη μετακίνησή τους στην περιοχή, θα διαθέσει λεωφορείο. Αναχώρηση στις 09:30 π.μ. μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξάνδρειας. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται και στον Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Αξιού–Λουδία–Αλιάκμονα (τηλ. 2310-794811).

Οδηγίες για τον καθαρισμό:

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας θα φροντίσει να διατεθούν πλαστικά γάντια μίας χρήσης, μαύρες σακούλες και άλλα υλικά και εξοπλισμός απαραίτητα για τις ανάγκες του καθαρισμού, καθώς και νερό για τους εθελοντές.

Εσείς:

• Φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια, που δεν θα λυπηθείτε αν τα λερώσετε.
• Πάρτε μαζί σας καπέλο και αντιηλιακό, και ίσως κάποιο κολατσιό.
• Αν συναντήσουμε κάποια ζώα δεν τα ενοχλούμε και δεν κόβουμε φυτά από την περιοχή.

Ο «δεκάλογος του καλού επισκέπτη» στην προστατευόμενη περιοχή:

Ξεκινώντας για μία βόλτα στη φύση ας έχουμε στο μυαλό μας ότι έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε την ύπαιθρο για το παρόν και για το μέλλον. Γι’ αυτό, ας εξασφαλίσουμε με τη συμπεριφορά μας ότι δεν βλάπτουμε τα ζώα, τα φυτά και το τοπίο, αλλά και δεν ενοχλούμε τους συνανθρώπους μας. Επισκεπτόμενοι την προστατευόμενη περιοχή του Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, και για να χαρούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ομορφιές της, ο Φορέας Διαχείρισης προτείνει να ακολουθήσουμε μερικούς απλούς κανόνες:

 1. Ενημερωθείτε από τα έντυπα και την ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης (www.axiosdelta.gr) για το καθεστώς προστασίας της περιοχής και τις αξίες της. 
 2. Ενημερωθείτε για τις προσβάσεις, τις διαδρομές και τις ιδιαιτερότητές της, ώστε να έχετε μία ευχάριστη και ασφαλή εκδρομή.
 3. Φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα, όπως κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
 4. Το μόνο που πρέπει να παίρνετε μαζί σας φεύγοντας είναι τα σκουπίδια σας. Μην αφαιρείτε από τη φύση φυτά, πέτρες ή οτιδήποτε άλλο. Αφήστε τα στη θέση τους για να τα χαρούν και οι άλλοι ή εσείς όταν θα ξαναπάτε.
 5. Μην ενοχλείτε τα πουλιά και τα άγρια ζώα. Σκεφτείτε ότι η διακριτική σας παρουσία στη φύση θα σας ανταμείψει με την ηρεμία του τοπίου και με ευχάριστες συναντήσεις με τα πουλιά και τα ζώα της περιοχής.
 6. Αφήστε το αυτοκίνητό σας και περπατήστε όσο μπορείτε.
 7. Μην ανάβετε φωτιά και μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα ή εύφλεκτα αντικείμενα.
 8. Αν έχετε μαζί σας το κατοικίδιό σας διασφαλίστε ότι δεν θα προκαλέσει κίνδυνο ή ενόχληση σε άλλα οικόσιτα ή άγρια ζώα και σε ανθρώπους.
 9. Σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή και την ηρεμία των άλλων. Στους αγροτικούς δρόμους μειώστε ταχύτητα και δώστε προτεραιότητα και χώρο σε περιπατητές, ποδηλάτες, κοπάδια οικόσιτων ζώων.
 10. Ενημερώστε το Φορέα Διαχείρισης, την αγροφυλακή ή την αστυνομία εάν διαπιστώσετε ότι γίνεται παράνομο κυνήγι, ή υπάρχει φωτιά ή γίνεται οποιαδήποτε άλλη βλαπτική ή παράνομη ενέργεια.

 

 
E-mail Print PDF
There are no translations available.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                      ΑΔΑ: Β4ΒΠΩΨΠ-Ψ3Π
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ                                                 Αλεξάνδρεια, 26-03-2012
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ                                        Αριθ. Πρωτ. οικ. 10901
Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Εθνικής Αντίστασης 42
Ταχ. Κώδικας: 59300 Αλεξάνδρεια
Πληροφορίες: Ε. Κιριτικίδου-Γ. Καπετάνος
Τηλέφωνο: 23333-50122
Fax: 23330-23625 

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Έχοντας υπόψη: 

 1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 και 59 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης». 
 2. Τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν.3584/2007 (ΦΕΚ Α’ 143) «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων» όπως ισχύει.
 3. Την υπ’ αριθμ. 55/74802/29-12-2010 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Οδηγίες σχετικά με το προσωπικό ειδικών θέσεων των Περιφερειών και των Δήμων της Χώρας»,
 4. Την πρόβλεψη σχετικής πίστωσης στον προϋπολογισμό του Δήμου οικονομικού έτους 2012,

γνωστοποιούμε ότι :

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας θα προσλάβει δύο (2) Ειδικούς Συνεργάτες, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε αντίστοιχες κενές οργανικές θέσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας και συγκεκριμένα έναν (1) Ειδικό Συνεργάτη, ειδικότητας Μηχανολόγου Μηχανικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και έναν (1) Ειδικό Συνεργάτη, ειδικότητας Πολιτικού Μηχανικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης,

και καλούμε :

Τους/τις ενδιαφερόμενους/ες να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα ως κάτωθι αναφερόμενα δικαιολογητικά, στο Γραφείο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Αλεξάνδρειας (1ος όροφος Δημαρχείου, αρμόδιοι υπάλληλοι: κα. Ευθυμία Κιρτικίδου και κ. Καπετάνος Γρηγόριος, τηλέφωνο επικοινωνίας 23333-50122), μέχρι τις 30-03-2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00.

Δικαιολογητικά:

 1. α) Για τον Ειδικό Συνεργάτη ειδικότητας Μηχανολόγου Μηχανικού: Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
  β) Για τον Ειδικό Συνεργάτη ειδικότητας Πολιτικού Μηχανικού: Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα της αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

 2. Φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου όπου είναι εγγεγραμμένοι, από το οποίο να προκύπτει και η Ελληνική Ιθαγένεια.

 4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 ότι δεν διώκονται ποινικά και ότι δεν υπάρχει γι’ αυτούς κώλυμα από καταδίκη, δικαστική αντίληψη και δικαστική απαγόρευση.

 5. Γνώση ξένης γλώσσας, που θα αποδεικνύεται από αντίστοιχο πιστοποιητικό.

 6. Βιογραφικό σημείωμα.

Η παρούσα να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Ο Πολίτης» του Νομού Ημαθίας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΦΩΤΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

 
E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανάκληση υπ' αριθ. 8929/12-03-2012 Γνωστοποίησης-Πρόσκλησης Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Ανακοινώνει ότι:

Ανακαλείται η υπ' αριθ. 8929/12-3-2012 Γνωστοποίηση-Πρόσκλησή μας για την πρόσληψη ενός (1) Ειδικού Συνεργάτη του Δήμου, ειδικότητας Μηχανολόγου Μηχανικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, σε κενή οργανική θέση, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Ακολουθεί νέα γνωστοποίηση-πρόσκληση.

Η παρούσα να δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και να αναρτηθεί στον Πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΦΩΤΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

 
E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Με ημερίδα ενημέρωσης και καθαρισμούς κοινόχρηστων χώρων

Με εκδήλωση-ημερίδα με θέμα «Ο Εθελοντισμός στη Ζωή μας», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος Αλεξάνδρειας σηματοδοτεί την έναρξη των δράσεων εθελοντισμού. Επίσημη προσκεκλημένη στην εκδήλωση, που διοργανώνεται από το δήμο Αλεξάνδρειας και τη νεοσύστατη Ομάδα Εθελοντών του δήμου, είναι η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, Τομεάρχης Προαγωγής Εθελοντισμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχθούν η αξία και η συμβολή του εθελοντισμού στην κοινωνία, να παρουσιαστούν εμπειρίες και καλές πρακτικές εθελοντισμού και, κυρίως, η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των τοπικών φορέων και των δημοτών για συμμετοχή σε κοινές δράσεις εθελοντισμού. Στην ημερίδα θα μιλήσουν η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας και ο συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ) Κωνσταντίνος Φεζούδης, ενώ η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και υπεύθυνη εθελοντισμού του δήμου Αλεξάνδρειας Όλγα Μοσχοπούλου θα παρουσιάσει το γενικό πλαίσιο σχεδιασμού των δράσεων εθελοντισμού του δήμου.

Στο δήμο Αλεξάνδρειας συστήθηκε και λειτουργεί Ομάδα Εθελοντών, με 90 εγγεγραμμένα μέλη. Στην Ομάδα Εθελοντών μπορούν να εγγραφούν κάτοικοι και δημότες του δήμου Αλεξάνδρειας με την υποβολή μιας απλής αίτησης. Σκοπός της Ομάδας – που θα έχει την αμέριστη ηθική και υλική συμπαράσταση του δήμου – είναι η παροχή, δια μέσου των μελών της, υπηρεσιών εθελοντισμού στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, της καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, κλπ., ενώ προβλέπεται να συγκροτηθούν αποκεντρωμένες Ομάδες Εθελοντών, κατά τόπους, σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου.

Για πληροφορίες και εγγραφές στην Ομάδα Εθελοντών του δήμου Αλεξάνδρειας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εθελοντισμού (τηλ. 23333-50116, 23330-53045 και 23330-268060).

Κυριακή 18 Μαρτίου : Καθαρισμός στην πόλη της Αλεξάνδρειας από την Ομάδα Εθελοντών

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012, μέλη της Ομάδας Εθελοντών του δήμου Αλεξάνδρειας με τη συνδρομή της δημοτικής υπηρεσίας καθαριότητας, θα προβούν σε καθαρισμό των πινακίδων οδικής κυκλοφορίας και αφισών από κολώνες της ΔΕΗ και ταμπλό, στο κέντρο της Αλεξάνδρειας (Βετσοπούλου, πεζόδρομος-Εθνικής Αντίστασης, Νικ. Πλαστήρα Αριστοτέλους, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Γρ. Λαμπράκη και Βιζυηνού). Η Ομάδα Εθελοντών καλεί τους πολίτες να πάρουν μέρος στον εθελοντικό καθαρισμό. Σημείο συνάντησης το δημαρχείο Αλεξάνδρειας στις 4 μ.μ.

Κυριακή 1 Απριλίου : 2η εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού περιοχής εκβολών Λουδία

Με πρωτοβουλία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και σε συνεργασία με τους δήμους Αλεξάνδρειας, Πύδνας-Κολινδρού και Χαλκηδόνας, θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο η 2η εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών του Εθνικού Πάρκου, στις εκβολές του Λουδία την Κυριακή 1 Απριλίου, στις αλυκές Κίτρους την Κυριακή 8 Απριλίου και στο φράγμα της Έλλης στον Αξιό την Κυριακή 29 Απριλίου. Όσες ομάδες, οργανώσεις και πολίτες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο φορέα διαχείρισης (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310-794811). Στον καθαρισμό της περιοχής των εκβολών του Λουδία, που ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Αλεξάνδρειας, θα συμμετέχει και η Ομάδα Εθελοντών του δήμου. Σημείο συνάντησης έχει οριστεί το φυλάκιο του Δασαρχείου (Κυριακή 1 Απριλίου ώρα 10.00 π.μ.), που βρίσκεται στην εκβολή του Λουδία, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κλειδί. Για τη μετακίνηση των εθελοντών που δεν διαθέτουν ή δεν θα χρησιμοποιήσουν δικό τους μεταφορικό μέσο, ο δήμος Αλεξάνδρειας θα διαθέσει λεωφορείο με ώρα αναχώρησης στις 09.30 π.μ. μπροστά από το δημαρχείο (τηλέφωνο επικοινωνίας: 23333-50147).

 

 
E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΚΗ
το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στην Αλεξάνδρεια και στη Μελίκη. Οι δύο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Θεόφιλου Λάλου, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο δημαρχείο Μελίκης και την Κυριακή 11 Μαρτίου την ίδια ώρα στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το έργο:
«Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη πρωτοανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972 σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν και σκηνικά του Λουκά Βενετούλια. Η πορεία του μέχρι τις μέρες μας και το ότι συνεχίζει να ανεβαίνει στις θεατρικές σκηνές, δείχνει τη δύναμη του έργου. «Το Τάβλι» καυτηριάζει το Ελληνικό γίγνεσθαι. Όλο το μονόπρακτο είναι στημένο γύρω από μια παρτίδα τάβλι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του, τον Φώντα και τον Κόλια. Εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες ο καθένας τους. Ο ένας ιδεολόγος, ο άλλος τυχοδιώκτης. Συναίσθημα και ραδιουργία. Οι ζωντανοί διάλογοι του Κεχαΐδη πάνω από μια παρτίδα τάβλι φτιάχνουν μια μοναδική ατμόσφαιρα της νεοελληνικής πραγματικότητας. Λάθη, τεχνάσματα, κουτοπονηριές και μεγαλοϊδεατισμός συνθέτουν το παζλ της ψυχοσύνθεσης του Έλληνα που κουβαλάμε μέσα μας από αρχαιοτάτων χρόνων. Λίγο η θάλασσα, λίγο οι πολλοί Θεοί που κατοικούν σ’ αυτόν τον τόπο, λίγο η φτώχεια, μια δόση μίσους, λίγο η μοίρα μας που δεν ακουμπάει στον ήλιο, πόσο θέλει ο άνθρωπος να βγάλει το αλλοπρόσαλλο του χαρακτήρα του; Ασσόδυο οι ζαριές του Έθνους. Οι εξάρες για άλλους. Εμείς, λες και χρωστάμε στους πάντες! Τζόγος, λαχεία, εθνικό, λαϊκό, κρατικό, τζόκερ, προπό, λόττο, πρώτο, extra5, στοίχημα, χαρτιά, πρέφα, μπουρλότο, τάβλι, μπας και δούμε άσπρη μέρα γιατί με το σταυρό στο χέρι, σ’ αυτό το οικόπεδο του πλανήτη ποτέ δεν πας μπροστά! Κάτι η αναξιοκρατία, κάτι οι ημέτεροι, κάτι ο διχασμός, κάτι το φραγκολεβαντίνικο δρομολόγιο; Από πού φεύγει το λεωφορείο;! Δεν ξέρω, κανείς δεν ξέρει…

Παίζουν:
Στέργιος Κωνσταντζίκης (Κόλιας)
Γιάννης Θεοδωρίδης (Φώντας)

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Θεόφιλος Λάλος
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Καραογλάνη-Κατερίνα Καραογλάνη
Φωτισμοί: Γρηγόρης Μόσχου
Τεχνικός-προπομπός: Δημήτρης Δήμου
Μακιγιάζ: Μάγδα Μπαραχάνου
Μουσική επιμέλεια-Βοηθός σκηνοθέτη: Σμαρώ Τσιφουτίδου

 
Page 7 of 11

History-Tradition

Πόσοι είναι online

We have 144 guests online

 Υπεύθυνοι Ενημέρωσης Περιεχομένων: 
- Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου
- Γραφείο Ειδικών Συνεργατών


Search

diavgeia all logo

Πολιτική Προστασία

Minors & Alcoholo