Home Δελτία Τύπου
E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Εκδήλωση για τη μεσογειακή διατροφή στην Αλεξάνδρεια
με «μουσικομαγειρέματα» από τον Ευτύχη Μπλέτσα

 

Ο δήμος Αλεξάνδρειας με την Ομάδα Εθελοντών του δήμου διοργανώνουν την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 εκδήλωση – παράσταση με θέμα «Η μεσογειακή διατροφή στη ζωή μας» και προσκεκλημένο τον κ. Ευτύχη Μπλέτσα, ευρύτερα γνωστό από την τηλεοπτική εκπομπή του στον Alpha «H κουζίνα της Mαμάς».

Μια μουσικομαγειρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, γεμάτη πολλές εκπλήξεις, επίδειξη μαγειρικής με ιδιαίτερες μεσογειακές γεύσεις, δημιουργική ψυχαγωγία και τραγούδι, με τον ευχάριστο και μοναδικό τρόπο του Ευτύχη Μπλέτσα, που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα υγιεινής διατροφής.

Η εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν μαθητές της 5ης και 6ης τάξης των δημοτικών σχολείων της πόλης, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας (ώρα έναρξης 10:30 π.μ., είσοδος ελεύθερη).


Ο Ευτύχης Μπλέτσας γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στην Αγγλία και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη όπου μένει και έχει την έδρα της εταιρείας του «Foodmusic». Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Μαγειρική Οικονομία» και «Παστίτσιο της Μαμάς», παρουσιαστής της «Μαγικής Κουζίνας» και της «Κουζίνας της Μαμάς», δημιουργός της παράστασης «Μουσικομαγειρέματα» που προάγει την υγεία με εκπαιδευτική ψυχαγωγία και ιδρυτής της Ακαδημίας Θετικής Ενέργειας όπου κάποιος μαθαίνει πώς να έχει περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση. Εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικούς σταθμούς και είναι μόνιμος συνεργάτης εντύπων για θέματα μαγειρικής και διατροφής. Έχει συνεργαστεί με κρατικούς φορείς στην Κύπρο για την διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, έλαβε ενεργό μέρος στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Παιδείας για την προβολή των βασικών αρχών της υγιεινής διατροφής, ενώ συνεργάζεται συστηματικά με οργανισμούς και εταιρείες για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων διατροφής στο εξωτερικό. Το 2009 συνεργάστηκε με την Αγγλόφωνη παραγωγή «Planet Food», παγκόσμιας εμβέλειας, με συμμετοχή του σε ένα επεισόδιο αφιερωμένο και γυρισμένο στην Ελλάδα για την Ελληνική κουζίνα. Έχει ταξιδέψει στην Ελλάδα και το Εξωτερικό μελετώντας κάθε διάσταση του φαγητού και έχει αποκτήσει διπλώματα Διατροφολογίας, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών Επιστημών, ενώ έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων Διατροφής, Υγιεινής Μαγειρικής και Ψυχολογίας. Το φθινόπωρο του 2006 ξεκίνησε στην ΕΤ3 την εκπομπή «η κουζίνα της Μαμάς» η οποία γνώρισε γρήγορα μεγάλη επιτυχία και πήρε «μεταγραφή» στην τηλεόραση του Alpha. Πραγματοποιεί συνεχώς Μαγειρικά εργαστήρια για παιδιά, διαλέξεις «Διατροφικής Ευφυΐας», σεμινάρια «Μαγειρικής στο Γυαλί» και Μουσικομαγειρικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ συνεχίζει να τραγουδάει και να μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές, γαστρονομικές γιορτές και φεστιβάλ φαγητού.

 
E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

 
E-mail Print PDF
There are no translations available.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

   Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 της αριθ. 43254/31-07-2007 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 1492/17-08-2007), σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ΩΡΑ 14.30 στα γραφεία της επιχείρησης , για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

  1. Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή προσωπικού του ‘’Βρεφικού Σταθμού Π. Σκυλιτσίου’’ στο σεμινάριο ‘’Βασικές αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων’’

  2. Ορισμός πρακτικογράφου και τήρηση μηχανογραφημένων πρακτικών.

 

 

Ο 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


 

 
E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (Κ.Ε.Δ.Α.)
ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΡΟΜΑ

Αλεξάνδρεια, 9 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Στήριξης Ρομά του Δήμου Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο ανάπτυξης εκπαιδευτικών δράσεων και ψυχαγωγικών προγραμμάτων, θα πραγματοποιήσει, ενόψει των εορτών του Πάσχα, εκδήλωση κουκλοθέατρου για παιδιά, σε συνεργασία με τη Χριστιανική Αδελφότητα «ο Ποιμένας ο Καλός», τη Μεγάλη Πέμπτη στις 5:00 μμ στην πλατεία Παπαντωνίου, στην Αλεξάνδρεια.

Την εκδήλωση θα υποστηρίξει δωρεάν το Σωματείο «Χριστιανική διαπαιδαγώγηση του παιδιού Θεσσαλονίκης», το οποίο πραγματοποιεί ανάλογες εκδηλώσεις σε δημοτικά σχολεία και εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Κέντρο Στήριξης Ρομά του Δήμου Αλεξάνδρειας, που λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από 7.00 έως 15.00 (τηλέφωνο: 2333023114).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Α.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

 
E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου την καθιέρωσε η Διεθνής οργάνωση βιβλίων για τη νεότητα από το 1966, και διάλεξε την ημέρα που είχε γεννηθεί ο παγκόσμια αναγνωρισμένος συγγραφέας του παραμυθιού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείο της πόλης μας με τη διευθύντριά τους, κ. Χριστίνα Σιδηροπούλου και τις νηπιαγωγούς, κ.κ. Δήμητρα Φωτίου, Ράνια Ελευθεροπούλου, Ιωάννα Κιαμέλη και Κατερίνα Αγγελίδου.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη, ζωγράφισαν εξώφυλλα βιβλίων, μέσα από παιχνίδια αναζήτησαν βιβλία στα ράφια, φτιάξανε αλφαβητάρι, ήταν μια πρωτοβουλία του Νηπιαγωγείου με σκοπό να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να ελκύσει την προσοχή στα παιδικά βιβλία.

 

 
Page 6 of 11

History-Tradition

Πόσοι είναι online

We have 189 guests online

 Υπεύθυνοι Ενημέρωσης Περιεχομένων: 
- Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου
- Γραφείο Ειδικών Συνεργατών


Search

diavgeia all logo

Πολιτική Προστασία

Minors & Alcoholo