Home Δελτία Τύπου Δήμου Αλεξάνδρειας

Δελτία Τύπου Δ.Αλεξάνδρειας

E-mail Print PDF
There are no translations available.


 
 
 
 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Υπογραφή Σύμβασης για το έργο:
"Κατασκευή και αποκατάσταση οδοποιίας στο Δήμο Αλεξάνδρειας"
 
Ξεκινά το έργο, "Κατασκευή και αποκατάσταση οδοποιίας στο Δήμο Αλεξάνδρειας”, προϋπολογισμού 236.778,38 €, τη σύμβαση υλοποίησης του οποίου υπέγραψε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης με την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΔΗΑΝΑ ΑΤΕΒΕ, κ. Σωτηρία Παραπούρα.
 
Παρούσα κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν και η επιβλέπων μηχανικός του έργου Αθανασία Τσιτλακίδου.
 
Με το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος θα προχωρήσει στην  κατασκευή οδοποιίας και επισκευής  της υπάρχουσας οδοποιίας, στις  δημοτικές και τοπικές Κοινότητες:  Αλεξάνδρειας,  Σταυρού, Επισκοπής, Πλατέος, Βρυσακίου, και Ξεχασμένης.
 
Οι εργασίες περιλαμβάνουν επιφανειακή εκσκαφή, τοπικές εκσκαφές σε σημεία ένωσης με το υπάρχον οδόστρωμα, αποξήλωση ασφαλτοτάπητα, δημιουργία επιχώματος με κοκκώδες υλικό, στρώσεις οδοστρωσίας των δέκα εκατοστών, ασφαλτόστρωση, εργασίες σήμανσης και ασφάλειας, εργασίες αποκατάστασης ασφάλτου, με  χρονική διάρκεια κατασκευής, τους τέσσερις (4) μήνες. 
 
Το έργο  "Κατασκευή και αποκατάσταση οδοποιίας στο Δήμο Αλεξάνδρειας” χρηματοδοτείται εξ' ολοκλήρου από ΚΑΠ Επενδυτικών Δαπανών του Δήμου.
 
 
 
Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας με την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε  τα παρακάτω:
"Με την υπογραφή της σύμβασης προχωρούμε στην κατασκευή οδοποιίας και επισκευής  της υπάρχουσας οδοποιίας  του Δήμου μας, υλοποιώντας με έργα το πρόγραμμα του συνδυασμού μας “ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ”. Η παρέμβαση αυτή θα συμβάλει σημαντικά στη καλή προσβασιμότητα και στην ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων του Δήμου μας."


Παναγιώτης Γ. Γκυρίνης
 
Δήμαρχος Αλεξάνδρειας
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Print PDF
There are no translations available.

 
 
 
 
 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΥΡΙΝΗ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ 
 

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους συμμετέχοντες στο έργο του αποχιονισμού των δρόμων στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας:
 
"Θέλω να ευχαριστήσω, ως δήμαρχος Αλεξάνδρειας αλλά και ως άνθρωπος, όλους όσοι συμμετείχαν στο δύσκολο έργο του αποχιονισμού τις τελευταίες μέρες. Ειδικότερα θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του δήμου Αλεξάνδρειας που με αυταπάρνηση έδωσαν νυχθημερόν τον καλύτερό τους εαυτό, αψηφώντας πραγματικά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες προκειμένου να καθαριστεί το οδικό δίκτυο του δήμου Αλεξάνδρειας. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους ιδιώτες που έσπευσαν να συμμετάσχουν στον καθαρισμό των δρόμων με τα δικά τους μέσα.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του δήμου ήταν σε ετοιμότητα, καθώς από την προηγούμενη κιόλας μέρα, οι αλατιέρες βρίσκονταν στους δρόμους, ενώ πολλά JCB, γκρέιντερ και τρακτέρ με τον ανάλογο εξοπλισμό, επιχειρούσαν σε διάφορα κομβικά σημεία του οδικού δικτύου κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης, έτσι ώστε την επόμενη μέρα να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα μετακίνησης για τους δημότες.
 
Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω τους Αντιδημάρχους του Δήμου, που με συντονισμένες προσπάθειες, σε συνεργασία με τα συνεργεία που βρίσκονταν στους δρόμους αλλά και με την συνδρομή των δημοτών, κατάφεραν να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο του αποχιονισμού και να ανταποκριθούν όπου αυτό ήταν αναγκαίο. Τέτοιες στιγμές η συνδρομή όλων είναι απαραίτητη. Οι δημότες του δήμου μας, φάνηκαν για μια ακόμη φορά υπεύθυνοι με την υπομονή τους αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν, ενημερώνοντας τα συνεργεία για εκείνα τα σημεία όπου το πρόβλημα ήταν πιο έντονο. 

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας για την έγκαιρη ανταπόκριση στον τομέα ευθύνης τους που είναι το κεντρικό οδικό δίκτυο, προκειμένου να λειτουργήσει ο μηχανισμός άψογα σε όλες τις βαθμίδες.
 
Σίγουρα οι προσδοκίες μας για την αντιμετώπιση τέτοιων, μικρής σχετικά κλίμακας καιρικών φαινομένων, είναι μεγαλύτερες. Για αυτό το λόγο μεριμνήσαμε μέσα στο 2018 την ένταξη μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος αλλά και με πόρους του δήμου, την αγορά μηχανημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι την επόμενη χρονιά ο δήμος Αλεξάνδρειας θα είναι κατάλληλα εξοπλισμένος και θωρακισμένος για να αντιμετωπίσει ανάλογα καιρικά φαινόμενα ίσως και μεγαλύτερης έντασης. 
 
Αυτή τη στιγμή, ένα ακόμη κύμα κακοκαιρίας χτυπάει την περιοχή μας και για αυτό το λόγο η Διοίκηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα βρίσκονται σε εγρήγορση. Με ψυχραιμία και υπομονή θα το αντιμετωπίσουμε κι αυτό".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Print PDF
There are no translations available.


 
 
 
 
ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 
Έχοντας υπόψη:
 
1) Τις διατάξεις του άρθρου 94, παραγρ. 4, περιπτ. 27 του Ν.3852/2010 [ΦΕΚ  87/7-6-2010 Τ.Α΄] "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης".
 
2) Το σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες,παγετός)
 
3) Την ασφαλή μετάβαση, παραμονή και αποχώρηση των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου μας.  

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 

Τη διακοπή των μαθημάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου μας, για την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων και ειδικότερα λόγω χιονόπτωσης, χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού.

 
Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
             

ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Print PDF
There are no translations available.

 
 
 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 

Το Προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας απευθύνει εγκάρδιες ευχαριστίες στους χορηγούς του (επιχειρήσεις, φορείς, σχολεία και ανώνυμους πολίτες) οι οποίοι ανταποκρίθηκαν, εν όψη των εορτών των Χριστουγέννων, με προθυμία  στη δράση συλλογής τροφίμων για να υποστηριχθούν συνάνθρωποι μας που στερούνται βασικών καθημερινών αγαθών.
 
Με αυτές τις χορηγίες, το Κοινωνικό Παντοπωλείο στήριξε τις εγγεγραμμένες ωφελούμενες οικογένειες της δομής με βασικά αγαθά για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στους παρακάτω χορηγούς:
 • 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 • 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 • ALFA ΑΘ. ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ Α.Ε.Β.Ε.
 • BARILLA HELLAS ABEE ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
 • DISCOUNT SUPER MARKET
 • EURIMAC A.E.
 • FRIESLAND CAMPINA HELLAS A.E.
 • LIDL HELLAS & ΣΙΑ Ο.Ε.
 • VENUS GROWERS
 • ΑΛΜΗ Α.Β.Ε.Ε.
 • ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε.
 • ΒΕΖΥΡΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.
 • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΩΣ
 • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΚΑΘΙΑΣ – ΚΥΨΕΛΗΣ
 • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ” Α.Ε.Ε.
 • ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ “ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ”
 • ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ “ΑΦΡΟΔΙΤΗ”
 • ΚΡΕΑΤΕΜΠΟΡΙΚΗ “ΡΟΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ”
 • ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΕΚΚΟΚΙΣΤΗΡΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Α.Ε.
 • ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΤΕΛ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
 • ΜΠΕΛΑΣ ΦΙΛΩΤΑΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε.
 • ΜΥΛΟΙ Α.Θ. ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ  Α.Ε.
 • ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 • ΝΤΑΟΥΚΑΣ Α.Ε.
 • “ΠΑΙΔΟΚΟΣΜΟΣ” ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ  – ΙΟΥΛΙΑ ΖΩΝΤΑΝΟΥ
 • ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ “ΑΛΜΗ Α.Β.Ε.Ε.”
 • ΦΟΥΡΝΟΣ “ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ” - ΒΛΑΧΑΒΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Τέλος, απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες, που πρόσφεραν πακέτα αγάπης και θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Print PDF
There are no translations available.


 
 
 
 
 
 
 
 
ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 
Έχοντας υπόψη:
1) Τις διατάξεις του άρθρου 94, παραγρ.4, περιπτ.27 του Ν.3852/2010[ΦΕΚ  87/7-6-2010 τ.Α΄] "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης".
2) Το σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση, χαμηλές θερμοκρασίες,παγετός)
3) Την ασφαλή μετάβαση, παραμονή και αποχώρηση των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου μας.  

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 

Τη διακοπή των μαθημάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου μας, για την Τετάρτη, 09  Ιανουαρίου 2019, λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων και ειδικότερα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού.

 
Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                                                   

ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Page 10 of 319

History-Tradition

Πόσοι είναι online

We have 209 guests online

 Υπεύθυνοι Ενημέρωσης Περιεχομένων: 
- Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου
- Γραφείο Ειδικών Συνεργατών


Search

diavgeia all logo

Πολιτική Προστασία

Minors & Alcoholo