Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

61.500 ευρώ από το ΕΣΠΑ στο Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας για την προμήθεια εξοπλισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Αλεξάνδρεια, 06 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

61.500 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη» εντάχθηκε το έργο «Προμήθεια εξοπλισμού Ειδικού Σχολείου του Δήμου Αλεξάνδρειας». Η σχετική απόφαση υπεγράφη πριν μερικές ημέρες από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θύμιο Σώκο.

Το έργο, προϋπολογισμού 61.447,11 ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, αφορά στην προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για το τετραθέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας.

Ο υπό προμήθεια εξοπλισμός περιλαμβάνει υπολογιστές, μηχανές γραφείου, συσκευές ήχου και εικόνας, διαδραστικούς πίνακες, έπιπλα, εξοπλισμό φυσιοθεραπείας, εξοπλισμό γυμναστικής, αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής, εξοπλισμό εργαστηρίων αυτόνομης διαβίωσης, ειδικό εξοπλισμό για παιδιά με κινητικά προβλήματα, κ.ά.

Με την υλοποίηση του έργου, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 12 μηνών από την ανάδειξη του ανάδοχου της προμήθειας, το Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας ενισχύεται και εμπλουτίζεται σημαντικά με την απαραίτητη, σύγχρονη, υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να βελτιώσει το ήδη υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει στα παιδιά που φιλοξενεί.

Η πρόταση του δήμου Αλεξάνδρειας, για τη χρηματοδότηση του έργου, υπεβλήθη τον περασμένο Απρίλιο στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την με αριθμό 997/22-02-2011 πρόσκληση της Ενδιάμεσης Διαχειριστική Αρχής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 7 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στην ΠΚΜ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013».

 

Κοινοποίηση