Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 21/7/2011 στις 20:30, με αφορμή απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας για κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλεξάνδρεια, 21 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 20:30
Με αφορμή απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας
για κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέος

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 20:30, κάλεσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αλεξάνδρειας, ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Γκιουρτζής, με αφορμή την αριθ. 71327/Δ4/24-06-2011 (ΦΕΚ 1575/Β/27-06-2011) απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κας Παρασκευής Χριστοφιλοπούλου «Κατάργηση σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», στην οποία περιλαμβάνεται η κατάργηση του Γυμνασίου Πλατέος από το σχολικό έτος 2011-2012.

Τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε νωρίς σήμερα το μεσημέρι η διοίκηση του δήμου, μόλις περιήλθε σε γνώση της η παραπάνω απόφαση του Υπουργείου για κατάργηση του Γυμνασίου της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος, η οποία είναι σε αντίθεση με τις θέσεις και προτάσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις και ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων, όπως διατυπώθηκαν στην αριθ. 125/4-3-2011 απόφαση-ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου και στην αριθ. 1/19-3-2011 απόφαση του «Οργάνου Χάραξης Γενικής Δημοτικής Πολιτικής» του δήμου, στο οποίο συμμετέχουν οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί, επίσης, για να παραστούν, οι βουλευτές του νομού Ημαθίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας και ο προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξάνδρειας.

 

Κοινοποίηση