Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κέντρων εξυπηρέτησης Πολιτών Δήμου Αλεξάνδρειας για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα έτους 2017

 
 
 
 
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΕΤΟΥΣ 2017

 
Yποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:  
Εργαζόμενοι, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΕΦΚΑ [(πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), π.χ. (ενδεικτικά): οικοδόμοι, λατόμοι, δασεργάτες, καπνεργάτες, μουσικοί, υποδηματεργάτες, χειριστές εκσκαπτικών – ανυψωτικών – οδοποιητικών – γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τραγουδιστές, τεχνικοί κινηματογράφου – τηλεόρασης, χειριστές – ελεγκτές – ταμίες – ταξιθέτες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου κλπ)].
Συνταξιούχοι, α) οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/09/2017, ασκούσαν κατά το έτος 2017 ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις λήψης του βοηθήματος έτους 2017, εφόσον το ποσό της σύνταξής τους (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερο των 495,75 ευρώ και  β) Όσοι έχουν καταστεί συνταξιούχοι από 11/09/2017 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
Μέχρι την 30/11/2017.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
Οι δικαιούχοι ή οι αντιπρόσωποί τους (με εξουσιοδότηση) μπορούν να υποβάλλουν (από 12/10/2017) την ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωσή τους α) οι ίδιοι, μέσω της διαδικτυακής ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν β) στην Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής τους και γ) στα ΚΕΠ (από 18/10/2017).
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Οι νέοι δικαιούχοι, οι οποίοι συναλλάσσονται για πρώτη φορά με τον ΟΑΕΔ, θα πρέπει, υποχρεωτικά, να υποβάλλουν την αίτηση στον ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους.
Στις περιπτώσεις που απαιτείται η συμπλήρωση μη καταγεγραμμένου ή αλλαγή του καταγεγραμμένου στο Ο.Π.Σ. του ΟΑΕΔ τραπεζικού λογαριασμού, ο συναλλασσόμενος υποχρεούται να δηλώσει στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ τον τραπεζικό λογαριασμό του.
                     
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
  • ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΙ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ή ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ή ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΙΣΧΥ (ΚΑΙ ΣΕ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ).
  • ΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΙΣΧΥ ή ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ (ΚΑΙ ΣΕ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟ).
  • ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 (ΑΠΛΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΜ).
  • ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (ΑΠΛΗ  ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΜ ΙΚΑ).
  • ΑΔΕΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ (αφορά τους χειριστές ανυψωτικών & εκσκαπτικών μηχανημάτων).
  • ΒΕΒΑΙΩΣΗ  ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (αφορά  τους  μουσικούς).
  • ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ή ΟΨΕΩΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΣΤΗΝ  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΒΑΝ.
ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:
Η βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος για ανανέωση της άδειας διαμονής, η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και η βεβαίωση του οικείου επαγγελματικού σωματείου κατατίθενται με ευθύνη των δικαιούχων στον ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους μέσα σε δέκα (10) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Διαφορετικά το αίτημά τους θεωρείται άκυρο και μετά τη λήξη της προθεσμίας θα εκδίδεται απορριπτική απόφαση.
 
Με εξαίρεση τους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο, οι λοιπές κατηγορίες δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης κατά την περίοδο από 10/9/2017 έως 30/11/2017.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος  και τα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τον  διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, τις κατά τόπους Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και τα ΚΕΠ.

Αλεξάνδρεια, 17/10/2017

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης 
ΝΤΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ/Α’
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κοινοποίηση