Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ενημέρωση από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας σχετική με την Εφαρμογή μέτρων πυροπροστασίας για τη θερινή περίοδο του 2016

 
 
Εφαρμογή μέτρων Πυροπροστασίας
για τη θερινή περίοδο του 2016
 

 
Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας ενημερώνει το κοινό για την ορθή εφαρμογή των μέτρων πυροπροστασίας για τη θερινή περίοδο του 2016. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπ’αριθ. 1281Φ.700.1 έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:
 
1. Απαγορεύεται να ανάβεται και να διατηρείται για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά στην ύπαιθρο (σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές, αγροτικές εκτάσεις κλπ).
 
2. Επιτρέπεται το άναμμα φωτιάς στις παραπάνω εκτάσεις για καύση σιτοκαλαμιάς και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων από 1 Μαΐου έως 30 Ιουνίου και από 21 Σεπτεμβρίου έως 31 Οκτωβρίου, κατά τις πρωινές ώρες και μέχρι τη 12η μεσημβρινή, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 1,2 μόνο ύστερα από άδεια καύσης που εκδίδεται από την Πυροσβεστική. Από 1 Ιουλίου έως 20 Σεπτεμβρίου κάθε έτους απαγορεύεται παντελώς η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.
 
3. Στους οικοπεδικούς χώρους, Δημόσιους και ιδιωτικούς που βρίσκονται εντός κατοικημένης περιοχής ή σε απόσταση μέχρι 100 μέτρα από αυτές, απαγορεύονται παντελώς το άναμμα φωτιάς από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου.
 
Ο Δήμος υποχρεούται να προβεί στον καθαρισμό όποιου οικοπεδικού χώρου είναι ακάθαρτος επειδή ο ιδιοκτήτης δε συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις του Νόμου, επιβάλλοντας το αντίστοιχο πρόστιμο και υποβάλλεται μήνυση. 
 
4. Οι παραβάτες των ανωτέρω διατάξεων διώκονται και τιμωρούνται Ποινικά για πταισματική παράβαση.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κοινοποίηση