Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ημερίδα με θέμα την απασχόληση διοργανώνει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ’ΗΜΑΘΙΑ 2012’ την Πέμπτη, 28 Μαΐου

 
 
ΗΜΑΘΙΑ 2012-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΡΑ 
ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ
ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 
ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
 
Κύριοι/ες,
 
στα πλαίσια υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης με τίτλο «ΗΜΑΘΙΑ 2012-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ’ΗΜΑΘΙΑ 2012’’, σας προσκαλεί στη Ημερίδα που πρόκειται να πραγματοποιήσει στις 28/5/2015 στο Δημαρχείο του Δήμου Βέροιας με ώρα έναρξης 17:00
 
Η ημερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια της Δράσης Ενέργειες Δικτύωσης και περιεχόμενο της θα έχει την υπογραφή  Τοπικού Συμφώνου Συνεργασίας για την προπαρασκευή της δημιουργίας των Θερμοκοιτίδων Επιχειρηματικότητας
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για τους Φορείς και τις επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας της Ημαθίας, παρουσιάζει η συμμετοχή των Διακρατικών Εταίρων του Σχεδίου Δράσης.
 
Στα πλαίσια υλοποίησης της Διακρατικής Συνεργασίας πρόκειται να:
  • Δημιουργηθεί ON LINE ΒΑΣΗ ∆Ε∆ΟΜΕΝΩΝ επιχειρήσεων της Ημαθίας, η οποία θα αξιοποιηθεί σε συνδυασμό με τα άλλα προϊόντα της Διακρατικής Συνεργασίας για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά της Ιταλίας.
  • Δημιουργηθούν MICRO SITES των επιχειρήσεων που θα περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων, με σκοπό την δικτύωση τους και την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους στην Ιταλία.
  • Δημιουργηθεί ONLINE SHOP για την προώθηση στην Ιταλία των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών στην Περιφερειακή Ενότητα της Ημαθίας. 
Τα τρία αυτά προϊόντα θα διατεθούν με προτεραιότητα στις επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν ωφελούμενους, σε νέες θέσεις εργασίας, αλλά και στο σύνολο των επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας, με το τρόπο αυτό θα επιτευχθεί έμπρακτα ένα σημαντικό βήμα για την υποστήριξη τους και θα αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για τη συμμετοχή τους στο Σχέδιο ∆ράσης, αλλά και παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες επιχειρήσεις της Περιοχής Παρέμβασης, του Σχεδίου Δράσης.
 
Την αντιπροσωπεία των στελεχών των Διακρατικών Εταίρων θα απαρτίζουν οι κύριοι, MarioTortello, ιδιοκτήτης αγροτουριστικής μονάδας – πρόεδρος αγροτουρισμού περιφέρειας Αμπρούτσο Paolo Celli, νομικός Emanuele Hadjichristos , εκπρόσωπος διακρατικού εταίρου Prospettiva srl.
 
Η συμμετοχή σας κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την επιτυχία των στόχων του Σχεδίου Δράσης, όσο και για την προβολή των παραγομένων προϊόντων και υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας στην Ιταλία.
 
Με εκτίμηση 
Ο Πρόεδρος της Α.Σ. «ΗΜΑΘΙΑ 2012»
 
 
Λεωνίδας Ακριβόπουλος 
 
 
 
 

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 
 

17:00

Χαιρετισμοί από εκπροσώπους ΟΤΑ και Τοπικών Φορέων

17:15

Παρουσίαση του έργου: ΗΜΑΘΙΑ 2012-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΡΑ, (Ένα σχέδιο δράσης για την ένταξη και την συμβολή των Ειδικών Κοινωνικά Ομάδων στην ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση) από τον υπεύθυνο φυσικού αντικείμενου κ. Τζάνα Κωνσταντίνο

17:30

Παρουσίαση αποτελεσμάτων επίσκεψης στην Ιταλία από τους συμμετέχοντες

17:50

Παρουσίαση προγράμματος MEDEAT από την εκπρόσωπο του έργου κα. Ατσάλου Ελένη

18:00

Διάλειμμα για καφέ

18:15

 

Παρουσίαση αγροτουριστικής μονάδας LeMagnolie: μοντέλο –  βιωσιμότητα επιχείρησης από τους κκ κ. MarioTortello, ιδιοκτήτης αγροτουριστικής μονάδας – πρόεδρος αγροτουρισμού περιφέρειας Αμπρούτσο 

Παρουσίαση νομοθετικού πλαισίου για τον αγροτουρισμό στην Ιταλία

κ. Paolo Celli, νομικός

Παρουσίαση μεθόδου ανάδειξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού – δημιουργία κοινοπραξιών τουριστικών υπηρεσιών

κ. Emanuele Hadjichristos , εκπρόσωπος διακρατικού εταίρου Prospettiva srl

 

19:00

Παρουσίαση του Τοπικού Συμφώνου Συνεργασίας από τον συνεργάτη της Α.Σ. κ. Αδαμίδη Γεώργιο

19:30

Τοποθετήσεις

20:00

Κλείσιμο εργασιών Ημερίδας

 
  
 
 
 
 

Κοινοποίηση