Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Yπεγράφη η σύμβαση για το Υποέργο 2 της συγχρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ πράξης με τίτλο “Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αλεξάνδρειας”

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ 

Σήμερα στις 28 Φεβρουαρίου 2020 υπεγράφη η σύμβαση για το Υποέργο 2 της συγχρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ 2014-2020 Πράξης με τίτλο “Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αλεξάνδρειας” μεταξύ του Δήμου Αλεξάνδρειας και της Αναδόχου εταιρείας “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ, Com & Com”.

Το υποέργο 2 αφορά στην Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη υλοποίησης των Υποέργων της ως άνω πράξης . Η πράξη αποτελείται από 16 υποέργα τόσο του Δήμου Αλεξάνδρειας όσο και του ΕΣ Αλεξάνδρειας και αφορά στη δημιουργία ενός Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο Δήμο Αλεξάνδρειας, το οποίο σχεδιάσθηκε σύμφωνα με την αναπτυξιακή, πολεοδομική, χωροταξική και κυκλοφοριακή σκοπιά και με βάση τον υφιστάμενο και επιθυμητό χαρακτήρα – τοπικό branding.

Η Αλεξάνδρεια μπορεί να αποτελέσει ένα ικανό εμπορικό κέντρο και κέντρο υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής, να διατηρήσει το αγοραστικό κοινό της πόλης και να προσελκύσει το κοινό και των γειτονικών περιοχών, τόσο για τις αγορές του όσο και για ψυχαγωγία και διάφορες υπηρεσίες.

Η εικόνα ωστόσο του δημόσιου χώρου σε αρκετά σημεία όσο και των ίδιων των εμπορικών και λοιπών καταστημάτων, καθώς και οι προσφερόμενες υπηρεσίες, κρίνεται αναγκαίο να βελτιωθούν, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την αύξηση της πιστότητας του αγοραστικού κοινού, τη διατήρηση του πληθυσμού και την ενθάρρυνση νέων επιχειρηματικών εγχειρημάτων.

Τα συγκεκριμένα προβλήματα ακριβώς καλείται να αντιμετωπίσει η συνεργασία του Δήμου Αλεξάνδρειας και του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας , ώστε να δοθεί ώθηση στην εμπορική και οικονομική ζωή της πόλης Αλεξάνδρειας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, Παναγιώτη Γκυρίνη, του προέδρου του εμπορικού συλλόγου, Γιώργου Δημητριάδη, του προέδρου της Αναδόχου εταιρείας, Αθανάσιου Κουλουτμπάνη και της Ειδικής συμβούλου του Δήμου και Υπεύθυνης της Πράξης, Σοφίας Κωταΐδου, αναφορικά με την επίσπευση των διαδικασιών δημοπράτησης των υπόλοιπων υποέργων της πράξης και του τρόπου προσπέλασης των ενδεχόμενων κωλυμάτων της εξέλιξης υλοποίησης των υποέργων του εμπορικού συλλόγου.

Η ολική ανάπλαση της πλατείας ΟΣΕ στο Δήμο Αλεξάνδρειας καθώς και η προμήθεια και θέση σε λειτουργία ενός ηλεκτρικού λεωφορείου δημοτικής συγκοινωνίας θα αποτελέσουν τα πρώτα υποέργα που θα δημοπρατηθούν και θα δώσουν άλλη μορφή στο κέντρο της πόλης της Αλεξάνδρειας από την πλευρά του Δήμου, ενώ ο εμπορικός σύλλογος θα προχωρήσει με τις αλλαγές στις εξωτερικές όψεις των συμμετεχουσών τοπικών επιχειρήσεων, ώστε να επιτευχθεί μια αισθητική ομοιομορφία στο νέο ανοιχτό κέντρο εμπορίου του Δήμου μας.

Ολοκληρώνοντας τη σύσκεψη, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας τόνισε τα εξής:

“Άμεσος στόχος της δημιουργίας ενός ανοιχτού κέντρου εμπορίου είναι η τόνωση του τοπικού εμπορίου και η γενικότερη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής παρέμβασης, καθώς και η προώθηση της ιδιαίτερης ταυτότητας της εμπορικής περιοχής , μέσω παρεμβάσεων βελτίωσης της αισθητικής και της λειτουργικότητας του δημόσιου χώρου, κοινών αισθητικών παρεμβάσεων στις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις και μέσω ψηφιακών εφαρμογών αλληλεπίδρασης με τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Θα αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο όλων των πολιτών μας”.

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση