Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ερωτηματολόγιο για την ανάπτυξη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αλεξάνδρειας

 

Ενημέρωση των Δημοτών
για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)
του Δήμου Αλεξάνδρειας

“5 λεπτά του προσωπικού μας χρόνου θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της πόλης μας σε βάθος 10ετίας στο τομέα των μεταφορών. Δεν αξίζει τον κόπο, τι λέτε?

Όλοι μαζί σχεδιάζουμε το μέλλον της πόλης μας. Της πόλης που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Εσύ συμπλήρωσες το ερωτηματολόγιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Αλεξάνδρειας? Προέτρεψε και την οικογένειά σου αλλά και τους φίλους σου να το κάνουν!

Θα το βρεις εδώ.

 


 

 

Τι είναι το ΣΒΑΚ και γιατί είναι σημαντικό για την πόλη μου;

Τα ΣΒΑΚ συνιστούν μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη πρόταση χωρικού συγκοινωνιακού σχεδιασμού, που θα γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ της κινητικότητας και της προσπελασιμότητας, θα αποκαταστήσει τη σχέση χρήσεων γης και μεταφορών, θα καθορίσει τις σχέσεις και τα δικαιώματα στο χώρο ανάμεσα στο δημόσιο συμφέρον και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Το όραμα της πόλης, η φυσική της μορφή, η δημογραφική της δυναμική, η πολιτιστική της φυσιογνωμία, οι κοινωνικές σημασίες της, η ζήτηση για ανάπτυξη και δόμηση, οι ανάγκες για μετακίνηση, η δημοσιονομική της ικανότητα καθώς και η περιβαλλοντική προβληματική μπαίνουν όλα στο μικροσκόπιο στα πλαίσια των ΣΒΑΚ για μια πόλη φιλική, ασφαλή, μια πόλη ίσων ευκαιριών κι ενεργών πολιτών, μια πόλη με αρμονική σχέση του φυσικού περιβάλλοντος, του κτιστού και των ανθρώπων και για μια λειτουργική πόλη με αποδοτική συγκοινωνιακή και τεχνική υποδομή.

Αναλυτική παρουσίαση του Προγραμματισμού του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που ξεκίνησε ήδη στο Δήμο Αλεξάνδρειας θα βρείτε εδώ.

 


 


Συμμετοχή αντιπροσωπείας του Δήμου Αλεξάνδρειας
σε Συνάντηση εργασίας με θέμα την Παρουσίαση
του Κέντρου Υποστήριξης για τα ΣΒΑΚ

Μέλη της ομάδας έργου για την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Αλεξάνδρειας συμμετείχαν στην συνάντηση εργασίας με θέμα την παρουσίαση του Κέντρου Υποστήριξης για τα ΣΒΑΚ και Καινοτόμων Τεχνικών για τη Συμμετοχή Φορέων και Πολιτών στην Ανάπτυξη των ΣΒΑΚ που διοργάνωσε το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ χθες, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κος Π. Μπίλλιας, παρουσιάστηκαν το πρόγραμμα REFORM και το σχέδιο δράσης της ΠΚΜ για τα ΣΒΑΚ, το κέντρο Υποστήριξης ΣΒΑΚ, όπως και το έργο e-Smartec.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή γνώσης για τις καλές πρακτικές της συμμετοχικότητας των πολιτών που έχουν εφαρμοστεί στους Δήμους της ΠΚΜ.

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση