Home Δελτία Τύπου Δήμου Αλεξάνδρειας

Δελτία Τύπου Δ.Αλεξάνδρειας

E-mail Εκτύπωση PDF

 
                                
 
 
 

ΜΗΝΥΜΑ

ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΥΡΙΝΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ 105η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα ιστορικής μνήμης και είναι αφιερωμένη στην απελευθέρωση της πόλης μας, του τότε Γιδά και σημερινής Αλεξάνδρειας.
 
Φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης αποτίει σήμερα σύσσωμος ο Δήμος μας στους αγωνιστές της Ελευθερίας, στους ήρωες του Ελληνικού Στρατού που με την πίστη τους στην Ελευθερία και στο Ελληνικό ιδεώδες ελευθέρωσαν την πόλη μας και στη συνέχεια τη Θεσσαλονίκη και όλη τη Μακεδονία.

Οι μεγαλειώδεις νίκες του Ελληνισμού, για μια ακόμη φορά στηρίχτηκαν στο ακατάβλητο φρόνημα, στο θάρρος και στην ψυχική αντοχή που σε συνδυασμό με τις αξία της συλλογικότητας, του εθελοντισμού και την πίστη στη λευτεριά έφεραν τη λευτεριά.

Η πίστη στη Ελευθερία μαζί με το πνεύμα της Ενότητας και της ομοψυχίας έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα για την πόλη μας και την Πατρίδα μας .

Από αυτό το παράδειγμα να αντλήσουμε δυνάμεις και να πιστέψουμε στις ικανότητές μας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα μας ψηλά , υπερασπιζόμενοι τα όσια και τα ιερά της πατρίδας μας .

Έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε το παρόν και το μέλλον του τόπου μας με δημιουργικό πνεύμα, ενότητα, και προσήλωση στις διαχρονικές αξίες του ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας.

Το χρωστάμε στον ηρωϊκό Ελληνικό Στρατό που νικητής και στεφανωμένος με τον κότινο της δόξας τριών χιλιετηρίδων, είναι ο ακοίμητος φρουρός της λευτεριάς .

Το οφείλουμε στα παιδιά μας που θα πρέπει να ζήσουν σε μια χώρα Ελεύθερη, σε μια χώρα δικαιοσύνης, αξιοπρέπειας, σε μια χώρα Δημοκρατίας .

Με ευλάβεια στρέφουμε τη σκέψη μας στους τιμημένους νεκρούς μας και αποτίουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε αυτούς που δόξασαν για μια ακόμη φορά την αιώνια Ελλάδα μας .
 
 
 
 

Ο 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 
 
 
ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Νέο Κάλεσμα Καθηγητών για τη στελέχωση του Κοινωνικού Φροτνιστηρίου του Δήμου Αλεξάνδρειας

E-mail Εκτύπωση PDF
 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας ξεκίνησε τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με μόνο στόχο την παροχή πρόσθετης εκπαιδευτικής στήριξης των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας. Μετά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του φροντιστηρίου και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των μαθητών, προέκυψε επιτακτική ανάγκη στελέχωσης και άλλων τμημάτων από εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Φιλόλογοι, Φυσικοί και Εκπαιδευτικοί με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή).
 
Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους παρακαλούμε όπως απευθυνθούν άμεσα αυτοπροσώπως ή τηλεφωνικώς καθημερινά στο  Τμήμα που στεγάζεται επί της οδού Αλεξάνδρου Παπάγου 25 και στο τηλέφωνο 2333053045.Ο Αντιδήμαρχος
Του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής 
Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού

                                                              
Χαλκίδης Ισαάκ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Εκτύπωση PDF
 
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
EKTAKTHΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 17η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:30π.μ. για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο  μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87)
 • Λήψη απόφασης για α)παροχή γνωμοδότησης, περί άσκησης ή μη  ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αιτήσεων ακυρώσεως κατά των  σιωπηρών και ρητών αποφάσεων της 2 Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006,  β) υποβολή τεκμηριωμένου αιτήματος  για τη κάλυψη δαπάνης, γ) ορισμού πληρεξουσίου δικηγόρου και δ) τη διάθεση της πίστωσης. 
Η συνεδρίαση κρίνεται ως κατεπείγουσα, δεδομένου ότι υφίσταται χρονικός περιορισμός λήψης της  απόφασης για τις περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται.


Ο
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


Παναγιώτης Γκυρίνης

 
 
 
 
 
E-mail Εκτύπωση PDF

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
  
Ανακοινώνουμε το πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της 105ης Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης της Αλεξάνδρειας (στις 18 Οκτωβρίου 1912) από τον τουρκικό ζυγό και παρακαλούμε όπως παραστείτε στις εκδηλώσεις που αναφέρονται παρακάτω, με όλο το προσωπικό, τα  Δ.Σ. και τα μέλη των Σωματείων, Ενώσεων, Οργανώσεων και Συλλόγων.  

1. Τρίτη  17-10-2017:   

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, με μέριμνα των αρμοδίων, καθώς και των οικιών της πόλης της Αλεξάνδρειας από την ανατολή του ηλίου της 17ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση της 18ης Οκτωβρίου,.

2. Τετάρτη  18-10-2017 :

Ώρα  07:30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.

Ώρα  08:00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης της Αλεξάνδρειας από την Φιλαρμονική του Δήμου, παρουσία ομάδας οπλιτών μέριμνας Σ.Α.Σ. 

Ώρα 09:30: “Πορεία Ελευθερίας” του Δημοτικού Συμβουλίου επί της οδού Μακεδονομάχων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, εις ανάμνησιν της εισόδου των Απελευθερωτών την 18η Οκτωβρίου 1912. Η αφετηρία της πορείας θα είναι στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων, 28ης Οκτωβρίου και Μεγ. Αλεξάνδρου (2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Αλεξάνδρειας), ενώ ο τερματισμός της θα είναι στην είσοδο του προαυλίου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας. Η πορεία θα ακολουθήσει τη διαδρομή: οδός Μακεδονομάχων – οδός Εθνικής Αντίστασης – οδός Πλαστήρα (έως την κεντρική είσοδο του προαύλιου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου), συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου, παρουσία σε αυτή εκπροσώπων φορέων, συλλόγων, σχολείων και των κατοίκων της πόλης. 

Ώρα 10:00: Πέρας προσέλευσης στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας επισήμων. Aπόδοση τιμών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεξάνδρειας από τη Φιλαρμονική και από Διμοιρία της Σ.Α.Σ

Ώρα 10:15: Επίσημη δοξολογία.  
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Γιάννη Μοσχόπουλο, Δικηγόρο, 
Ιστορικό- Ερευνητή. 

Ώρα 11:15:  Επιμνημόσυνη δέηση  και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Αλεξάνδρειας από τους:
 • Δήμαρχο Αλεξάνδρειας
 • Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης 
 • Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων 
 • Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
 • Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας
 • Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ημαθίας ή αντικαταστάτη του
 • Διοικητή Σχολής Αεροπορίας Στρατού Αλεξάνδρειας 
 • Διοικητή Αστυνομικού τμήματος Αλεξάνδρειας
 • Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας
 • Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου για την Εθνική Αντίσταση 
 • Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας
 • Προέδρους Αναπηρικών Οργανώσεων 
 • Οργανώσεις, Συλλόγους, Σωματεία & λοιπούς φορείς
Σιγή ενός λεπτού – Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12.00: Παρέλαση
Παρέλαση προ των πολιτών και των Επισήμων επί της οδού Βετσοπούλου, μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων, συλλόγων  κλπ., με τις σημαίες τους, καθώς και Διμοιρίας Στρατού της Σ.Α.Σ.

Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος κατά σειρά :
- Φιλαρμονική του Δήμου
- Ο έχων το Γενικό Πρόσταγμα (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής)                    
- Ειδικό Σχολείο                                 
- Δημοτικά Σχολεία (1ο – 2ο – 3ο – 4ο – 5ο – 6ο – 7ο )
- Γυμνάσια (1ο – 2ο )
- Λύκεια  (1ο – 2ο )
- ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ
- Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας
- Αθλητικοί  Σύλλογοι της Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας
- Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Αλεξάνδρειας
- Διμοιρία στρατιωτών της Σ.Α.Σ 

Με εκτίμηση
                                                                                
Ο  Δήμαρχος


Γκυρίνης Παναγιώτης 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
E-mail Εκτύπωση PDF
 
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οδηγίες για την Εποχιακή Γρίπη 2017-2018 – Αντιγριπικός Εμβολιασμός

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας  και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας σύμφωνα με το υπ. αριθ. Γ1α/Γ.Π.οικ.71179/21-09-2017 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Οδηγίες για την Εποχιακή Γρίπη 2017-2018 – Αντιγριπικός Εμβολιασμός» ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας  ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης της εποχικής γρίπης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, καλύπτει σε υψηλό ποσοστό και προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης.

Η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος στην Ελλάδα, δείχνει ότι η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης συνήθως αρχίζει να αυξάνεται κατά τον Ιανουάριο, ενώ κορυφώνεται κατά του Φεβρουάριο- Μάρτιο.

 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

Στα παιδιά μέχρι την ηλικία των 3 ετών χορηγείται η μισή δόση του τριδύναμου εμβολίου ενηλίκων. Μετά την ηλικία αυτή συνιστάται η χορήγηση αντιγριπικών εμβολίων τύπου ενηλίκου (τριδύναμου ή τετραδύναμου).

Το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να χορηγείται έγκαιρα και πριν την έναρξη της συνήθους περιόδου εμφάνισης της έξαρσης των κρουσμάτων γρίπης, δεδομένου ότι απαιτούνται περίπου 2 εβδομάδες για την επίτευξη ανοσολογικής απάντησης.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός συνιστάται σε όλα τα άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 6 μηνών (εφόσον το επιθυμούν).
Ο αντιγριπικός εμβολιασμός περιλαμβάνει 1 μόνο δόση του εμβολίου.
 
 

ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ο αντιγριπικός εμβολιασμός να εφαρμόζεται σε άτομα (ενήλικες και παιδιά) που ανήκουν στις καλούμενες ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Οι ομάδες αυξημένου κινδύνου είναι οι εξής:

1. Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι).

2. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

3. Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:
 • Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες.
 • Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές.
 • Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας).
 • Μεταμόσχευση οργάνων.
 • Δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες)
 • Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα.
 • Χρόνια νεφροπάθεια.
4. Νευρομυϊκά νοσήματα.

5. Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας κύησης.

6. Λεχωίδες.

7. Θηλάζουσες.

8. Άτομα με Δείκτη Μάζα Σώματος (ΒΜΙ) μεγαλύτερης των 40 kg/m2.

9. Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια (π.χ. νόσος Kawasaki, ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλα) για τον πιθανό ο κίνδυνος εμφάνισης συνδρόμου Reye μετά από γρίπη.

10. Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη.

11. Οι κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων-λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.ά.).

12. Επαγγελματίες όπως πτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι, κτηνίατροι, εκτροφείς, σφαγείς και γενικά άτομα που έρχονται σε συστηματική επαφή με πουλερικά.
 
Τέλος τα άτομα τα οποία ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου συνίσταται να προσέρχονται έγκαιρα στις μονάδες υγείας με την έναρξη συμπτωμάτων για ιατρική διάγνωση και θεραπεία.


Ο Αντιδήμαρχος
Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας,
Παιδείας  και Πολιτισμού

                                                               
Χαλκίδης  Ισαάκ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σελίδα 1 από 233

Ιστορία - Παράδοση

Πόσοι είναι online

Έχουμε 91 επισκέπτες συνδεδεμένους

Υπεύθυνοι Ενημέρωσης Περιεχομένων:

- Ιδιαίτερο Γραφείο Δημάρχου
- Γραφείο Ειδικών Συνεργατών

 


Αναζήτηση

diavgeia all logo
Minors & Alcoholo

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Οκτώβριος 2017
Δ T Τ Π Π Σ Κ
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5